Adana’da taksi şoförleri zamların geri alınmasını ve vergilerin düşürülmesini istedi

Adana’da basın açıklaması yapan taksi şoförleri borç batağına sürüklendiklerini vurgulayarak akaryakıt zamlarını protesto etti, vergilerin düşürülmesini istedi.

22 Ekim 2021 10:00
Paylaş

Adana’da taksi şoförleri, akaryakıt zamlarını protesto etti. Kasım Gülek Bulvarı ile Seyhan Nehri arasında eski rafting alanında bir araya gelen taksi şoförleri, zamların geri alınmasını istedi.

Adana Taksiciler Derneği Başkanı Mehmet Emin Kandemir, lüks yatlara vergisiz mazot verildiğini dile getirerek kendilerinin ise yüksek giderler altında borç batağına sürüklendiklerini söyledi. Artan maliyetler yüzünden para kazanamaz hale geldiklerini ifade eden Kandemir, mazota yapılan zamların geri çekilmesini, taksi esnafı için mazot ve araç alımında ÖTV ve KDV’nin kaldırılmasını istedi.

"İŞ HACMİ DÜŞTÜ"

Kandemir, “İş hacmi yüzde 80 oranında düştü. Taksiciler BAĞ-KUR’unu, vergilerini, sigorta primlerini ödeyemedi. Araç arıza yapsa parça almakta zorlanıyoruz. Parçalara da zam geliyor. Aracın sigortasına en az 2 bin 500 lira veriyoruz. Aracımız bir kaza yaptığı zaman sigorta 7 binli rakamlara çıkıyor. Muayene ise nerdeyse on dakika sürmüyor ama ücreti 400 lirayı buluyor” dedi.

Kandemir, mazota yapılan bu zamların geri çekilmesi ve taksicinin, dolmuşçunun, çiftçinin kullandığı mazottaki ÖTV’nin sıfırlanması gerektiğini söyledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ Emek Gençliği yeni dönem tanışma toplantısı düzenledi

SONRAKİ HABER

Datça Kavakdibi Demokrasi Evi açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa