22 Ekim 2021 10:01

DİSK'e bağlı sendikaların İzmir şubeleri vergide adalet istedi

Vergi adaletsizliğine karşı basın açıklaması yapan DİSK'e bağlı sendikaların İzmir şubeleri, “Asgari ücret ve bütün ücretlerin asgari ücret kadarı için tüm vergi ve kesintiler sıfırlansın” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

DİSK'e bağlı sendikaların İzmir şubeleri vergi adaletsizliğine karşı basın açıklaması yaptı.

Konak Kemeraltı girişinde bir araya gelen şube yöneticileri ve temsilcileri, "Saray zammını al başına çal", "Hükumet istifa", "Yandaşa değil emekçiye bütçe", "Ücrette adalet, vergide adalet" sloganları attı.

"2022 KIŞINA PAHALILIK VE İŞSİZLİK DAMGASINI VURACAK"

Basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "21 Ekim 2021’den bugüne, bir günde Türk Lirasının nasıl değer kaybettiğini hep beraber gördük. Bir günde hep beraber yoksullaştık. Bir kez daha belli oldu ki 2022 kışına pahalılık ve işsizlik damgasını vuracak" dedi.

İşsizliğin ve pahalılığın arttığını söyleyen Sarı, ülkeyi yönetenlerin tüm geçim ve işsizlik sorununu yok saydığını dile getirenlere ise baskı uyguladığını dile getirdi.

Döviz kurlarındaki artışa dikkat çeken Sarı, "Türk Lirasını bilerek ve isteyerek değersizleştiriyorlar. TL değer kaybettikçe emeğimiz, doğamız, doğal kaynaklarımız, kentlerimiz değersizleşiyor" dedi.

"İNSANCA YAŞAMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

"Geçinmek için, insanca yaşamak için, insanca çalışmak için omuz omuza mücadele edeceğiz. Hem bütçe hem de asgari ücret artan hayat pahalılığına karşı emekçilerin soluk almasını sağlayabilir” diyen Sarı, ülkeyi yönetenleri acil önlemler almaya çağırarak şunları sıraladı:

  1. "Asgari ücret ve bütün ücretlerin asgari ücret kadarı için tüm vergi ve kesintiler sıfırlansın ve net ödensin. Böylece tüm ücretler yaklaşık 750 lira artırılsın.
  2. Asgari ücret sonrası ilk vergi dilimine uygulanan tarife oranı yüzde 20’den 10’a indirilsin. Vergiye esas gelir dilimleri milli gelire göre artırılsın.
  3. En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine yükseltilsin.
  4. Elektrik, su,  doğalgaz ve internet faturaları vergi ve kesintiden muaf tutulsun.
  5. Tüm gıda ürünlerinde KDV sıfırlansın"

Son olarak adaletsiz düzene karşı mücadele çağrısı yapan Sarı, "Mücadelemizi ve örgütümüzü işyeri işyeri, sokak sokak, meydan meydan büyüteceğiz. Herkese iş, ekmek ve güvenli bir gelecek sunan bir düzeni omuz omuza kuracağız" dedi.

(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yazar Özge Doğar: Yüzleşmek cesaret ister ve değişimi peşinden getirir

SONRAKİ HABER

Üniversite hayallerimiz kırık kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa