25 Ekim 2021 11:44

Demokratik kitle örgütlerinden vekillere mektup: Tezkereye hayır oyu verin

Pek çok demokratik kitle örgütü, milletvekillerine mektup yazarak tezkereye hayır demelerini istedi.

Fotoğraf: Raşit Aydoğan/AA

Paylaş

Pek çok demokratik kitle örgütü, milletvekillerine mektup yazarak tezkereye hayır demelerini istedi.

Mektupta, tezkerenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmesi durumunda Türkiye’nin devasa sorunlarını daha da büyüyeceği ifade edildi.

“Yabancı ülkelere asker gönderme kararı parlamentonun aslî yetkilerindendir, yetkinizi tek kişinin iradesine devretmeyin, vahim sonuçları kısa sürede görülecek olan böyle bir adımın atılmasına engel olun” denilen açıklamada, “Evlatlarımızın kanını canını, Türkiye’nin ekonomik-toplumsal geleceğini, bölge barışını ve ülkemizin saygınlığını tehlikeye atacak bu kararın alınmasında payınız olmayacağını umut etmek istiyoruz. Cumhuriyetin bekasını, halkımızın birliğini, ülkemizin esenliğini koruma yemininize sadık kalacağınız, savaşçı maceracı politikaların payandası ve bu ağır suçun ortağı olmayacağınız umuduyla, vatansever, barışsever bir karar vermenizi, tezkereye hayır demenizi bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Mektup gönderen kurumlar şu şekilde:

78’liler Girişimi, Adam-Der, Alevi Bektaşi Federasyonu, Anıtpark Forum, Ankara 78’liler Girişimi, Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi, Anti Kapitalist Müslümanlar, Barış Vakfı, Demokrasi İçin Birlik (DİB), Diyalog Grubu, Doğu-Güneydoğu Dernekleri (DGD) Platformu, Düşünce Suçu(!?)na Karşı Girişim, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Hak ve Adalet Platformu, İvme Hareketi, Mağdurlar için Adalet Platformu, Rosa Kadın Derneği, Silivri Demokrasi Platformu,  Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Merkezi, Sivil Siyaset Platformu, Türkiye-Almanya Kültür Forumu,  Yeryüzü Güncesi, Yurttaş Girişimi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yazar Zeynep Aliye: Mâhinur ‘Şimdi ne yapmalıyım?’ sorusuna cevap vermek zorunda

SONRAKİ HABER

HTS kayıtları, Esra Hankulu cinayetinin baş şüphelisi Ümitcan Uygun’u yalanladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa