25 Ekim 2021 16:32

DİSK’in İzmir’de İSİG eğitimleri devam ediyor

DİSK 'in uzunca bir süredir birçok bölgede düzenlediği İSİG toplantılarının bir yenisi İzmir'de gerçekleştirildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

DİSK 'in uzunca bir süredir birçok bölgede düzenlediği İSİG toplantılarının bir yenisi DİSK'e bağlı Gıda İş Sendikası tarafından gerçekleştirildi.

“Temsilcilerin uygulama kapasitelerinin artırılması ve karar süreçlerine katılmalarının güçlendirilmesi” başlığı ile düzenlenen toplantının sunumunu Akdeniz Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstrisi İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Akpınar yaptı.

18. yüzyılın başlarından başlayarak günümüze kadar gelen kapitalist üretim anlayışını ortaya koyan Akpınar, sermaye sınıfının her aşamada “işçiyi nasıl daha fazla çalıştırırım ve ne kadar fazla verim elde edebilirim” kaygısıyla hareket ettiğini söyledi. “Daha fazla nasıl kâr ederim” anlayışı ile fabrikalarda geliştirilen üretim biçimlerinin gelişimini anlatan Akpınar, bu üretim süreçlerinde işverenler açısından işçinin canının ve sağlının öneminin patronun çıkarları ile sınırlı olduğunu ifade etti. Akpınar, Çalışma koşullarının iyileştirilmesi, işçinin sağlıklı koşullarda insan onuruna yaraşır bir çalışma ortamına kavuşmasının işçinin hak mücadelesinin gelişimi ile koşut olduğunu söyledi.Toplantının ikinci bölümünde katılan işçilerle birlikte Gıda İş Sendikası'nın örgütlenme olanakları ve sorunları tartışıldı. (İzmir/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

EMEP Genel Başkanı Akdeniz, TKP ve Yeşil Sol Parti'den tezkereye karşı açıklamalar

SONRAKİ HABER

Çağdaş Kalemler Öykü Ödülü sonuçları açıklandı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa