26 Ekim 2021 08:57

Kadın üniversiteleri projesi 2022 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programında da yer aldı

2022 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Programda, bu yıl da kadın üniversitesi kurma projesi yer aldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kadın üniversitesi kurma projesi 2022 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programında yer aldı. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Japonya'da kendisine fahri doktora unvanı veren Mokugawa Kadın Üniversitesi'nde  “Japonya'daki 800 üniversitenin 80'i kadın üniversitesi. Ülkemde de bunun adımını inşallah atacağız” sözleriyle başlayan süreçte birçok kadın bu projeyi tepki ile karşılamış ve karşısında durmuştu. Ancak Erdoğan, tüm tepkilere rağmen "kadın üniverseteleri" projesinde ısrarcı. Erdoğan’ın talebi sonrası 26 Aralık 2019’da “Kadın Üniversitesi Eğitim Vakfı” kurulmuştu.

AKADEMİK BİRİMLER OLUŞTURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILACAK

Yükseköğretimde çeşitliliğin artıırılması hedefi öne sürülerek, “Japonya örneği incelenerek sadece kadın öğrencilerin kabul edildiği kadın üniversiteleri kurulacaktır” denildi. Sorumlu/işbirliği yapılacak kurumlar olarak YÖK ve üniversitelerin işaret edildiği projede, yürütülecek projeler ve faaliyetler başlı altında iki madde belirtildi:

"Kız öğrencilerin ülkemizde farklı derecelerde yükseköğretime katılımları değerlendirilecek, sorun bulunan alanlar saptanacak ve buna yönelik çözüm önerileri geliştirilecektir. Kurulması planlanan kadın üniversitesinin akademik birimlerinin oluşturulmasına yönelik çalışmalar başlatılacaktır."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakırköy Belediyesi işçilerinin grevi 2'nci gününde

SONRAKİ HABER

Plan ve Bütçe Komisyonu başladı: Her 5 TL vergiden 1 TL’si savaşa gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa