26 Ekim 2021 15:16

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şubesi vergi ve bütçe adaletsizliğine karşı mücadele çağrısı

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şubenin temsilciler kurulu toplantısında, vergi ve bütçe adaletsizliğine karşı ortak mücadele çağrısı öne çıktı.

Fotoğraf: Genel-İş 2 No’lu Şube

Reklam

DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube temsilcisiler kurulu geçekleştirdi. Asgari ücret, adaletsiz vergi sistemi ve 2022 bütçe görüşmeleri üzerinden üç ana gündemle toplantı yapıldı. 

Kurulda, 2022 bütçesinde işçiye, emekçiye, eğitime ve sağlığa daha fazla pay ayrılması, asgari ücretin insanca yaşanacak bir ücret olması ve vergide adalet talep edildi.

Ayrıca DİSK’e bağlı İzmir’deki şubelerle birlikte kasım ayı içerisinde kitlesel bir eylem yapılması ve daha önce işyerlerinde başlatmış oldukları vergi ve bütçe adaletsizliğine karşı yaptıkları eylemleri sürdürme kararı çıktı.

Özellikle İzmir’in ilçelerinde örgütlü olan diğer şubeler ve Emek Demokrasi Güçleriyle birlikte bu üç ana temel doğrultusunda eylem yapma kararı alındı.

“SERMAYEYE DEĞİL EMEKÇİYE BÜTÇE”

Temsilciler kurulu sonrası açıklama yapan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, 2022 bütçesinde yine işçiler yok sayıldığını söyleyerek, “AKP iktidarı 20 yıldır uyguladığı ekonomik ve sosyal politikalar nedeniyle işçilerin emekçilerin yaşamını zorlaştırdığı gibi ekonomi büyüdü yalanlarıyla halkı uyutup açlık ve yoksulluğa mahkum etti. 2022 yılında sermayeye değil emekçiye bütçe talebimizi her yerde dile getireceğiz” dedi. 

“GEÇİNEMİYORUZ, GELİRDE ADALET İSTİYORUZ”

“Asgari ücretin bir yıl önceki alım gücü ile şimdiki alım gücü yarı yarıya erimiş durumda. Asgari ücret ve biraz üstünde ücretle çalışan işçilerle sermaye patronları ve büyük market sahipleri aynı vergiyi ödüyorlar. Saray iktisatçıları ekonominin büyüdüğünü iddia ediyor. Büyüyen ekonomide işçiler, emekçiler yoksulaşırken işsizlik artıyor, yandaş şirketlerin kasaları doluyor” diyen Yıldız işçilerin geçinemediğini ve gelirde adaletin sağlanması gerektiğini söyledi.

“HAVALAR SOĞURKEN SOKAKLARI ISITACAĞIZ”

Kesilen vergilerin fazla olduğunu ifade eden Yıldız, “Asgari ücrette vergi kesilmesine hayır diyoruz. Soyguna talana adaletsiz vergi sistemine karşı alanlarda olacağız. Havalar soğurken sokakları ısıtacağız” diyerek mücadele çağrısında bulundu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam