27 Ekim 2021 11:11
Son Güncellenme Tarihi: 27 Ekim 2021 17:06

EMEP'ten Bakırköy Belediyesi işçilerine ziyaret: İşçi talepleri doğrultusunda TİS imzalansın

Sıfır zam dayatmasına karşı greve çıkan Bakırköy Belediyesi işçilerini ziyaret eden Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Örgütü, işçilerin talepleri doğrultusunda toplu sözleşmenin yapılmasını istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sıfır zam dayatmasına karşı greve çıkan Bakırköy Belediyesi işçilerini ziyaret eden Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Örgütü, işçilerin talepleri doğrultusunda toplu sözleşmenin yapılmasını istedi.

EMEP adına işçilere seslenen İstanbul İl Örgütü Yöneticisi Erkan Sarıoğlu, “Grev masada çözüm bulunamadığı takdirde işçilerin kullandığı en büyük silahtır. İşçilere zam vermiyorum diyerek sözü bitiren belediye başkanı daha önce de eşit işe eşit ücret diyerek işçilerin ücretlerini düşürmüştü” dedi. Bakırköy Belediyesi işçilerinin kötü koşulda hizmet ürettiğini dile getiren Sarıoğlu, “Bu işçilerin yüzde sıfır zammı kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü dolar 10 liraya gelmiştir, işçilerin yaşam koşulları zorlaşmıştır. Artık tüm dünya biliyor ki Türkiye’de bir ekonomik kriz var” diye konuştu.

Belediye işçilerinin düşük ücret, sözleşmeli çalışma ve kuralsız, esnek çalışma gibi sorunlarının olduğunu ifade eden Sarıoğlu, “Bakırköy’de yapılması gereken atılan işçi arkadaşlarımızın işe geri alınması, bütün
işçilerin talepleri doğrultusunda toplu sözleşme yapmasıdır. Ayrıca tüm belediyelerde bu aynı sorunlara karşı yan yana gelmek, birleşmek gerekir. Bizler Emek Partisi olarak kurulduğumuz ilk günden beri işçi sınıfının iktidarı için mücadele ediyoruz. Bakırköy Belediyesi işçileriyle dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Doğan da “Bugün bizi yalnız bırakmayan Emek Partisi yöneticilerine geldikleri için çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin her tarafında söylediğimiz gibi bir kez daha
söylüyoruz; sınıfa inanmış, sınıfa yüzünü dönmüş ve emekten yana olan hiç kimse bizim dışımızda değil, hepsi dostumuzdur. Mücadelemizi sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Emek Partisi daha sonra, 696 sayılı KHK ile kadroya geçen ve yıllardır toplu sözleşme yapamayan Genel-İş üyesi işçilerin Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndaki direniş çadırını ziyaret etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Denizli'de 25 yaşındaki Şebnem Şirin, Furkan Zıbıncı tarafından öldürüldü

SONRAKİ HABER

Emek Partisinden Geçici Koruma Yönetmeliği’nin 7’nci yılında açıklama: Geçici koruma değil, kalıcı çözüm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa