28 Ekim 2021 08:38

Dr. Kadir Songür’ü yaralayan şahsın cezai ehliyetinin tam olduğu anlaşıldı

İzmir'de Dr. Kadir Songür’ü jiletle boğazından yaralayan sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu belirtilen duruşma, 8 Aralık 2021 tarihine ertelendi.


Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli asistan Dr. Kadir Songür'ü jiletle boğazından yaralanmasının ardından açılan davanın 4. duruşması bugün İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada tutuklu sanık ve avukatları, müşteki ve avukatları hazır bulurken, müştekinin ailesi, çalışma arkadaşları ve İzmir Tabip Odası duruşmayı izledi.

İlk olarak sanık Bayram Kaynak’ın cezai ehliyetinin tam olduğunu gösteren rapor mahkemeye sunuldu. Mahkeme heyeti, gelen rapora karşı sanık savunmasını yapması gerekçesiyle duruşmayı 8 Aralık 2021 tarihine erteledi.

“İLK MAHKEMEDE VERİLEN KARARIN VERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Konuyla ilgili bilgi veren İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfü Çamlı, “Bu mahkeme daha önce öldürmeye tam teşebbüsten dolayı üst sınırdan 20 yıl hapis cezası vermişti. Ancak itiraz edilmiş ve istinafta sanıkla ilgili adli tıp kurumundan akli melekeleri yerindedir, psikolojik bir sorunu yoktur diye bir belge alınması istenmişti. Adli Tıp Kurumu da ruh sağlığının yerinde olduğunu herhangi bir psikolojik sorunu olmadığına dair adli tıp raporunu verdi. Bugün duruşma yapıldı ama rapora karşı sanık savunmalarının yapılabilmesi için mahkeme 8 Aralık 2021 tarihine ertelendi” dedi.

Dr. Kadir Songür davası özelinde bu davayı tüm sağlık emekçilerine yapılan şiddetin sembolü olarak gördüklerini söyleyen Çamlı, “Eğer gerçekten sağlıkta şiddetin durması, bu yönde caydırıcı önlemlerin hayata geçmesi gerekiyorsa bu dava çok önemli. İlk mahkemede verilen kararın aynı şekilde verilmesini istiyoruz. Topluma sağlıkta şiddetin cezasız kalmadığını göstermesi ve sağlık emekçilerinin bir nebze olsun yüreklerinin ferahlatılması açısından oldukça önemli bu dava ve bizler takipçisi olacağız” diye konuştu.

“SAĞLIKTA ŞİDDETİN SON BULMASINI İSTİYORUZ”

Ardından konuşan Dr. Kadir Songür’ün babası Mehmet Songür ise, “Bu çabalar adaleti oyalamak için yapılan şeyler. Aslında karar verilmişti. Süreç uzadıkça ailesi olarak biz de yıpranıyoruz. Bir an önce sona ermesini ve sağlıkta şiddetin son bulmasını istiyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP'nin cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin maaşı asgari ücretin 3 katından fazla olmasın önergesi reddedildi

SONRAKİ HABER

Sağlık emekçilerinin adları bu anıtta yaşayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa