29 Ekim 2021 11:46

Sanatçı Gül Ertunan Karaaslan’ın “Karacadağ Sesi” fotoğraf sergisi Hamburg’da

Yönetmen ve Fotoğraf Sanatçısı Gül Ertunan Karaaslan’ın “Karacadağ Sesi” isimli fotoğraf sergisi Hamburg’da izleyicilerle buluşuyor.

Sanatçı Gül Ertunan Karaaslan’ın “Karacadağ Sesi” fotoğraf sergisi Hamburg’da

Fotoğraf:Gül Ertunan Karaaslan'ın kişisel arşivi

Yönetmen ve Fotoğraf Sanatçısı Gül Ertunan Karaaslan’ın “Karacadağ Sesi” isimli fotoğraf sergisi Hamburg’da izleyicilerle buluşuyor. Sinema salonu olan 3001 Kino’da açılan sergi Karacadağ’da yaşayan koçerlerin (göçebelerin) hayatına ışık tutuyor.

Gül Ertunan Karaaslan

Fotoğraf:Gül Ertunan Karaaslan'ın kişisel arşivi

Gazetemize konuşan Karaaslan “Bölgede izlenen siyaset, ekonomik faaliyetler özellikle koçerlerin temel geçim kaynağı olan hayvancılığı bitirme noktasına getirmiş durumda. Bölgede hayvancılık yapılamaz hale gelmiş, koçerlerin sayısı azalmış ve azalmaya da devam ediyor. Gerek ‘Abur’ belgeseli, gerekse çeşitli ülkelerde izleyicilerle buluşan fotoğraf sergileriyle, yok olmakla karşı karşıya kalan koçerlerin, yaşamlarını, çektikleri acıları, yoklukları ve taleplerini gündeme getirerek onları kamuoyunda görünür kılmak amacındayım” dedi.

(Hamburg/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüksek voltajlı teşvik

Yüksek voltajlı teşvik

Erdoğan-Şimşek programıyla emekçilerin bir ayı daha gıdaya gelen yüksek zamlar ve eriyen ücretlerle geçti. Özelleştirmelerle ihya edilen sermaye gruplarına ise sadece bir ayda ‘üretmedikleri elektrik’ için 1 milyar lira teşvik verildi. Sanayi patronları da çalıştırdıkları her kadın işçi için devletten artık daha fazla teşvik alacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et