30 Ekim 2021 15:44

İİSŞP, greve çıkan Bakırköy Belediyesi işçilerini ziyaret etti: Kazanacaksınız

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu Bakırköy işçilerini ziyaret etti: Çıktığınız grev hepimizin grevidir.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sıfır zam dayatmasına karşı greve çıkan Bakırköy Belediyesi işçilerini ziyaret eden İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu (İİSŞP) grevi sahiplendiklerini belirterek, işçilerin haklarının bir an önce verilmesini istedi.

İİSŞP adına işçilere seslenen Sağlık-İş İstanbul Şube Başkanı Nedime Mutlu Yıldırım, “Şubeler platformu olarak yanınızdayız. Pandemi döneminde işçiler hayatları pahasına çalışırken işçilere insanca yaşayacakları ücreti dahi çok görüyorlar. Bugün Bakırköy Belediyesi’nde de yaşananlar bunun örneğidir. Sizler insanca yaşamaya yetecek ücret istiyorsunuz ve buna tahammül edilmiyor. İşçinin haklarına göz koyanlara karşı greve çıktınız çıktığınız grev, hepimizin grevidir. Hep birlikte dayanışma ile başaracağız. Sendikalar olarak yanınızdayız maddi manevi desteklerimizi sunmaya devam edeceğiz” dedi.

“BAKIRKÖY BELEDİYESİ İŞÇİLERİ KAZANACAK”

Daha sonra konuşan Deriteks İstanbul Avrupa Yakası Temsilcisi Veysel Arslan, “Sözde sosyal demokrat olanlar önce işçinin alacaklarına göz koyuyorlar. İşçilerin ücret artışı isteğine sıfır zam dayatarak karşılık veriliyor. Bu iki yüzlü davranışlarına karşı sıfır zam dayatmasına karşı greve çıktınız ve bizlerde bu grevi büyüteceğiz. Sınıf dayanışması ile hep birlikte kazanacağız” diye konuştu.

Liman-İş İstanbul Bölge Başkanı Sinan Ceviz ise, “Kerimoğlu bugün mesai arkadaşlarını, sizleri mesai arkadaşı gibi değil köle gibi görüyor. Kibirle hareket ediyor ve bu nedenle haklarınızı budamak istiyor. Sıfır zam dayatıyor. Bakırköy işçisi köle değildir. Kerimoğlu attığı bu adımla her gün yalnızlaşırken sizler her gün dayanışma ile büyüyorsunuz. Greviniz dalga dalga büyüyor. Kibirle bu adımı atanlar sizlerin ve bizlerin ortak mücadelesi ile yenilecekler ve Bakırköy Belediyesi işçileri kazanacak” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tunus’ta eski Tarım Bakanı ve 3 bakanlık yetkilisi yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı

SONRAKİ HABER

Samsun’da hakları için iş durduran AHES'e bağlı inşaat işçileri şirkete geri adım attırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa