01 Kasım 2021 06:45

2020'de 1 milyon 300 bin öğrenci taşımalı eğitim aldı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2020'de taşımalı eğitim alan öğrenci sayısının 1 milyon 300 bin 378 olduğunu açıkladı. CHP'li Gürer, "Taşımalı eğitim sistemi kapanan köy okullarını anlatıyor" dedi.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP'li Ömer Fethi Gürer'in soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz yıl ilkokul, ortaokul ve liselerde taşımalı eğitim alan öğrenci sayısının 1 milyon 300 bin 378 olduğunu açıkladı.

Kadrolu öğretmen sayısının 774 bin 536 olduğunu bildiren Bakan Mahmut Özer, 114 bin öğretmenin de sözleşmeli olarak görev yaptığını belirtti. Bakan Özer, 15 bin öğretmenin daha atanmasıyla ilgili prosedürün devam ettiğini aktardı.

GÜRER: ÖĞRENCİ OKULUNA KÖYÜNDE, MAHALLESİNDE GİDEBİLMELİ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşımalı eğitimim göçleri tetiklediğini, veli okul ilişkisini daralttığını, ilköğretim çağında çocukların gidiş geliş ve yemek sorunları oluştuğunu belirtip "Bu uygulama köy okullarında öğrenci sayısı düşüklüğüne bakılmadan köyde eğitime dönüştürülmelidir. Öğrenci okuluna köyünde, mahallesinde gidebilmelidir. Öncelikle kırsalda bu anlamda çalışma başlatılmalıdır. Taşımalı eğitim kapanan köy okullarını anlatıyor” diye konuştu.

"ÖĞRETMEN ALIMLARI YETERSİZ, AÇIK DERHAL KAPATILMALI"

20 bin 603 öğretmenin atamasının yapıldığını belirten Bakan Özer, "Bakanlığımıza bağlı eğitim kumrularına 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması planlandı" dedi.

Gürer ise öğretmen açığı karşısında alımların yetersiz kaldığını ve daha çok atamanın şart olduğunu söyledi.

Bakan Özer ayrıca 2021'in Şubat ayında 500 engelli öğretmen ataması yapıldığını, aralık ayında da 750 engelli öğretmen atamasına dair duyuru yayımlandığını aktardı.

CHP Milletvekili Gürer engelli öğretmen atamalarının yetersiz olduğunu, 750 engelli öğretmen alım sayısı artırılması gerektiğini söyledi.

Gürer, atama bekleyen 500 bine yakın öğretmen olduğunu, buna karşın okulların öğretmen ihtiyacının en az 100 bin olduğunun ifade edildiğini aktardı ve "Okullar açıldı, Bakan yeni öğretmen ataması için çalışmadan söz ediyor. Atamalar bir an önce yapılmalıdır” diye konuştu.

ÖĞRETMENLER ARASINDA STATÜ AYIRIMI OLMALALI

Milli Eğitim Bakanlığının son yıllarda sözleşmeli, vekil, ücretli gibi tanımlarla öğretmen ataması yaptığına da değinen Gürer, “Okullarda sözleşmeli, ücretli, vekil ve kadrolu gibi ayrımlar, çalışma barışında sorunlara yol açıyor. Tüm öğretmenler kadrolu olmalıdır” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'den Erdoğan'ın Glasgow programını iptal etmesine tepki: İklim krizi Erdoğan için yaşamsal değil

SONRAKİ HABER

Zeynep Demirel: Dininizin yozlaşmasını bu kadar dert edeceğinize ekonomimizi dert edin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa