04 Kasım 2021 10:58

Dersim'de HDP’nin yapmak istediği basın açıklaması engellendi

HDP Dersim il örgütünün 4 Kasım ile ilgili yapmak istediği basın açıklaması engellendi.

Dersim | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP'ye dönük gerçekleştirilen ve üzerinden 5 yıl geçen, önceki dönem eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da tutuklandığı operasyonun üzerinden 5 yıl geçti.

HDP Dersim il örgütünün yapmak istediği basın açıklaması engellendi. HDP il binası önünde toplanan partililer ve kurum temsilcilerinin Sanat Sokağı'na gitmesine izin verilmedi. Sanat Sokağı'nda açıklama yapan HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü duruma tepki göstererek açıklamayı engelleyen mülki amir için 'AKP il başkanıdır' ifadesini kullandı.

Önlü, AKP'nin 7 Haziran'da aldığı yenilgiyi hazmedemeyerek hem çözüm sürecini sonlandırdığını hem de HDP başta olmak üzere demokrasi güçlerine darbe yaptığını söyleyerek "Önce eş genel başkanlarımız, milletvekillerimiz daha sonra Kürt halkının seçilmiş iradeleri gasbedilerek yerine kayyum atanarak kendi ömrünü uzatmak istedi. Sadece partimizle sınırlı kalmadı, bütün demokrasi güçlerine yöneldi" diye konuştu.

“HALKIN İRSDESİNE BİR DARBE”

HDP Dersim il örgütü de basın metni paylaştı. Metinde şu ifadeler yer aldı:

"4 Kasım 2016 tarihinde partimize dönük gerçekleştirilen siyasi darbenin üzerinden 5 yılgeçti. Önceki dönem eş genel başkanlarımız Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş başta olmak üzere onlarca milletvekillerimizin tutuklanmasıyla başlayan darbe kapsamında bugüne kadar yüzlerce seçilmişimiz tutuklandı.İlimizde de önceki dönem milletvekilimiz ve belediye başkanımız Edibe Şahin, Belediye eş başkanlarımız Nurhayat Altun, Mehmet Ali Bul başta olmak üzere onlarca yönetici ve üyemiz gözaltına alınıp tutuklanmıştır. 4 Kasım siyasi darbesi, halkın iradesine bir darbe olarak örgütlenmiştir. Darbenin temel amacı, demokratik siyaseti rehin alarak bu rehin alma mekanizmasını topluma yaymak, hukuk dışı operasyonlarla demokratik siyaseti tamamıyla tasfiye ederek halkların özgürlük, eşitlik ve barış talebini yok etmekti.”

Açıklamada, topyekûn saldırılara karşı daha fazla mücadele ederek, demokrasi ittifakını inşa ederek bu hamleleri boşa çıkaracak mücadeleyi sürdürecekleri yer aldı. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Akordeon bir gün gerçek değerini bulacak’

SONRAKİ HABER

HDP eş başkanları, 4 Kasım için Meclis araştırması istedi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa