07 Kasım 2021 12:48

Vatandaşa küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan, grup başkan vekilliği görevinden istifa etti

Bingöl'de vatandaşa küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan, "Sayın Meral Akşener'in talebi üzerine İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevimden istifa ediyorum" dedi.

Lütfü Türkkan | Fotoğraf: İyi Parti

Paylaş

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bingöl'de Tahir Gümren adlı vatandaşa küfretmesi sonrası grup başkan vekilliği görevinden istifa etti.

Meral Akşener’in Bingöl’deki esnaf ziyareti sırasında, hayatını kaybetmiş bir askerin ağabeyi Tahir Gümren, “HDP ile yakınsınız” iddiasını öne sürüp partililere tepki gösterdi. Lütfü Türkkan, polisin uzaklaştırdığı Tahir Gümren'e boğazına sarılarak yürüdüğü sırada ağır şekilde küfretti. Türkkan, ettiği küfür olay anına ait videoda da duyulmasına karşın önce inkar yöntemine başvurdu. Daha sonra ise bir özür videosu yayımladı. Tahir Gümren ise Türkkan'dan şikayetçi oldu.

Türkkan, ardından partisinin TBMM Grup Başkanlığı'na gönderdiği yazıda, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in talebi üzerine İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevimden istifa ediyorum" dedi.

"DİLEKÇE İŞLEME ALINDI"

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu da yaptığı yazılı açıklamada, "Grup Başkan Vekilimiz Sayın Lütfü Türkkan tarafından sunulan 6 Kasım 2021 tarihli istifa dilekçesi işleme alınmış ve Grup Yönetim Kurulu toplantısı sonucunda istifa ile boşalan grup başkan vekilliği seçimi için parti grubumuzun 8 Kasım 2021 Pazartesi günü Saat 14.00'te toplantıya çağrılması kararlaştırılmıştır" dedi.

Dervişoğlu açıklamasında ayrıca herhangi bir görevden alınma durumunun söz konusu olmadığını belirterek "Sayın Lütfü Türkkan, bize ulaşan dilekçesinde de belirtildiği gibi, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in talebi üzerine görevinden istifa etmişlerdir" ifadesi kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tekirdağ mitinginde konuşan Pervin Buldan: Ne kapanması, iktidarın parçası olmaya geliyoruz

SONRAKİ HABER

Haftalık vaka haritası paylaşıldı: En çok artış Yalova, Osmaniye ve Balıkesir'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa