07 Kasım 2021 14:03

Kılıçdaroğlu, gençlere vaatlerini sıraladı: Torpili, yurt sorununu bitireceğiz…

Partisinin Gençlik Kolları 16'ncı Olağan Kurultayı'na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ana hedefimiz cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Gençlik Kolları 16'ncı Olağan Kurultayı'na katıldı. Konuşmasında gençlere yönelik vaatlerini sıralayan Kılıçdaroğlu, "Babalarımızın kurduğu cumhuriyeti ikinci yüzyılda demokrasiyle taçlandıracağız" dedi.

"CUMHURİYETİ DEMOKRASİYLE TAÇLANDIRACAĞIZ"

Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen kurultayda konuşan Kılıçdaroğlu, "2'inci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi"ni yayımladıklarını hatırlatarak, şunları dile getirdi:

"Her gencin cebinde olacak, ezberleyeceksiniz bunu. Bir yüzyılı bitirdik, doğrudur. Büyük acılar yaşadık, doğrudur. Başbakanlar idam edildi, doğrudur. Pırıl pırıl gençler idam edildi, doğrudur. Ama biz önümüzdeki ikinci yüzyıla ciddi bir hedefle başlıyoruz. Babalarımızın kurduğu cumhuriyeti ikinci yüzyılda demokrasiyle taçlandıracağız. Ana hedefimiz cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmak nedir? Düşünce özgürlüğüdür. Düşünce özgürlüğünün önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Herkes düşüncesini özgürce ifade edecek."

"TORPİLİ BİTİRECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu, vaatlerini şöyle sıraladı:

  • "Üniversite öğrencilerinden başlayalım. Kredi Yurtlar Kurumundan aldıkları burslar, krediler var. Halkın iktidarında faizlerin tamamen silineceğini, anaparanın da kişi işbaşı yaptıktan sonra makul taksitler içerisinde alınacağını anlatmalısınız.
  • Gençler 18 yaşını bitirdikten sonra alacakları oyun konsolundan, cep telefonlarından ÖTV, KDV almayacağız, bunu kaldıracağız ortadan.
  • Gençlerin en çok şikayet ettiği şey torpil. Dayısı olan işe giriyor. Torpili de bitireceğimizi söyleyeceksiniz. Mülakatı tamamen kaldıracağız. Merkezi yönetimde ve yerel yönetimlerde mülakatı kaldıracağız.
  • Bir yılda Türkiye'de yurt sorununu bitireceğiz. 19-20 yılda yapamadıklarını bir yılda yapacağız. Örnek mi istiyorlar; Ankara'ya, İstanbul'a, Mersin'e, Adana'ya, İzmir'e baksınlar.
  • Attığınız bir tweet dolayısıyla sabahın köründe güvenlik güçleri sizin kapınızı çalmayacak.
  • İstanbul Sözleşmesi… Kadına yönelik şiddet, kesinlikle ama kesinlikle önleyeceğiz. Bir hafta içinde İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar yürürlüğe koyacağız.
  • Gençlerin örgütlenmelerinin önündeki bütün engelleri kaldıracağız.
  • Gençlere internet hava, su gibi zorunlu bir maddedir. Size ucuz, hızlı ve sansürsüz internet olanağını getireceğiz.
  • Milyonlarca genç, üstelik üniversite mezunu genç işsizken, birilerine yakın olanlar iki yerden, üç yerden, dört yerden, beş yerden maaş alıyorlar. Bu adaletsiz tabloya tahammül etmediğimizi, destek verilirse değiştireceğimizi anlatmanız lazım.
  • Şunu da söyleyeceksiniz; vergide de adaleti getireceğiz."

"AZ KALDI, GÖNDERECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu, iktidarın değişeceğini belirterek, "Bunların gideceğini de çok iyi biliyoruz. Az kaldı gidecekler, göndereceğiz. Memurlara çağrı yaptım; sakın ola ki kanunsuz, yasa dışı hiçbir işlemin altına imza atmayın kardeşim, tarihte verdim. Yasa dışı işlerin altına imza atan, kanunsuz işlemin altına imza atan, fakirin ödediği vergileri birilerine peşkeş çeken kişiyi, devlet bürokrasisinde tutmayacağım" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Haftalık vaka haritası paylaşıldı: En çok artış Yalova, Osmaniye ve Balıkesir'de

SONRAKİ HABER

Son 24 saatte 25 bin 304 yeni vaka tespit edildi, 200 kişi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa