Giresun Demokrasi Platformu: İklim krizine karşı mücadele etme zamanı
Giresun Demokrasi Platformu, iklim krizinin etkilerine dikkat çekti, ortak mücadele vurgusu yaptı.

Giresun Demokrasi Platformu | Fotoğraf: Eğitim Sen Giresun Şube
Giresun Demokrasi Platformu yaptığı basın açıklamada iklim krizinin yarattığı sorunlara değindi, “iklim adaleti için mücadele zamanı” dedi.
“Olağan değil yaşadıklarımız. Kriz üstüne kriz yaşıyoruz. Doğal felaketler; siyasi ve ekonomik eşitsizliklerden beslendiği gibi toplumsal ve politik sorunlara neden oluyor” denilen açıklamada, “Adaletsizlik derinleşiyor çünkü siyasi elitler, sermayenin kâr odaklı tasarruflarının önünü açmak dışında işleve sahip değiller. Ulusal ve uluslararası düzeyde birbirleriyle ekonomik, politik veya askeri düzeyde rekabet eden şirketler ve onların hizmetinde olan devletler, söz konusu krizlerin gerçek sorumlularıdır” ifadeleri yer aldı.
Açıklamada, “Biz yıllardır HES’ler, JES’ler, GES’ler, RES’ler ve BES’lerle tarım alanlarını, ormanları, dereleri, nehirleri tarumar eden şimdi de ‘yenilenebilir enerji’ ile rıza imalatı yapmaya çalışan bir yönetim altında yaşıyoruz. Karadeniz’in derelerinin, Ege’nin bereketli topraklarının, 12 bin yıllık Hasankeyf’in ve Dicle Vadisi’nin nasıl tarumar edildiğini; Çernobil’den Fukuşimaya nükleer santrallerin yenilenebilir değil, kontrol edilemez felaketlere kaynaklık ettiğini gördük” denildi.
“Nerede olursak olalım iklim adaleti için mücadele etme zamanı” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, “Çünkü iklim krizi, ülkelerin sınırlarını aşıyor. Bu nedenle mücadelemizi küresel düzeye taşımak bizim sorumluluğumuz. Fabrikalarda, işyerlerinde, okullarda, hastanelerde yani toplumun tüm alanlarında enternasyonal bir anlayışta kenetlenmeye ihtiyacımız var” vurgusu yapıldı. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et