08 Kasım 2021 07:20

Lütfü Türkkan'ın hakaret ettiği vatandaş suç duyurusunda bulundu

Lütfü Türkkan’ın Bingöl’de hakaretine maruz kalan Tahir Gümren Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Fotoğraf: Aydın Arık/AA

Paylaş

Lütfü Türkkan’ın Bingöl’de hakaret ettiği Tahir Gümren ile Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Bingöl'de, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın hakaretine maruz kalan Tahir Gümren ile BİŞHAK Başkanı Naim Tan, Bingöl Adliyesi önünde yaptığı açıklamada Türkkan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. BİŞHAK Başkanı Naim Tan da Tahir Gümren'in onurunun zedelendiği gerekçesiyle Türkkan'ın 1 kuruşluk ceza ile cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl’de İYİ Partiye tepki gösteren vatandaşa küfür ettiği video sosyal medyada tartışma yaratmış, Türkkan önce küfür etmediğini savunmuş ardından özür dilemişti. Lütfü Türkkan daha sonra grup başkanvekilliği görevinden istifa etmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip da yaptığı açıklama ile "Yenilir, yutulur bir şey değildir. Tabi onun partisinin başındaki hanımefendinin de yapması gereken bir şey vardır. Yapması gereken nedir? Sadece görevden almak değil onun milletvekilliğine de son vermektir" açıklaması yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP, Göç Bakanlığı kurulması için kanun teklifi verdi

SONRAKİ HABER

Çıplak arama ilk kez iddianamede: Dava çıplak aramayla ilgili bir yol açacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa