08 Kasım 2021 10:21
Son Güncellenme Tarihi: 08 Kasım 2021 16:49

Lütfü Türkkan'ın istifasının ardından İYİ Parti Grup Başkanvekilliği'ne Erhan Usta seçildi

Bingöl'de bir vatandaşa hakaret eden Lütfü Türkkan'ın istifasının ardından boşalan İYİ Parti Grup Başkanvekilliği'ne Erhan Usta seçildi.

Erhan Usta | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Lütfü Türkkan'ın istifasının ardından boşalan İYİ Parti Grup Başkanvekilliği'ne Erhan Usta seçildi. 

Bingöl'de Tahir Gümren adlı vatandaşa küfreden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın grup başkanvekilliğinden istifası sonrası İYİ Parti grubu olağanüstü toplandı. TBMM'deki toplantıya Genel Başkan Meral Akşener de katıldı. Basına kapalı yapılan toplantıda, Türkkan'ın istifasıyla boşalan koltuğa İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta seçildi.

ERHAN USTA KİMDİR?

Erhan Usta, Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Samsun milletvekili seçildi. 2 yıl süreyle MHP grup başkanvekilliği yaptı.

16 Ocak 2019 tarihinde MHP ve AKP'nin yerel seçim ittifakına ilişkin "Jest ile rest arasında bir harf farkı var. İttifak olmazsa olmazımız değil” dediği için partisinden ihraç edildi. Bunun üzerine 2019 yerel seçimlerinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağımsız aday oldu ve oyların yüzde 21,08'ini aldı.

9 Eylül 2020 tarihinde Ankara'da düzenlenen törenle İYİ Parti'ye katıldı. İYİ Parti'de ekonomi politikaları başkanlığı görevine getirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Metal işçisi yazdı: Biz tasarrufu iyi biliyoruz ama...

SONRAKİ HABER

TV8'e yasa dışı bahis reklamlarından dolayı 457 bin TL ceza verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa