09 Kasım 2021 05:30

TEİS, geri ödeme kapsamından çıkarılan ilaçlar için dava açtı

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, SGK'nin geri ödeme kapsamından çıkardığı ilaçlar için Danıştay’da iki dava açtı.

Fotoğraf: Matvevna/Pixabay

Paylaş

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından geri ödeme kapsamından çıkarılan ilaçlar için Danıştay’da iki dava açtı.

SGK, 8 Eylül 2021 tarihinde aralarında kas gevşetici, ağrı kesici gibi ilaçların bulunduğu 52 ilacı ödeme kapsamından çıkardığını duyurmuştu.

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, bunun bir başlangıç olduğunu başka ilaç gruplarının da yavaş yavaş ödeme kapsamından çıkacağını düşündüklerini belirtti.

Saydan, “Bu şekilde olan kısıtlama asla tasarruf getirmeyecek, aksine sağlık harcamalarında artışa neden olacaktır. Nihayetinde vatandaşın ilaçlara ulaşımı engellenmiş ve cebinden ilaç için çıkacak olan ücret fazlalaşmış olacak” dedi.

Saydan, SGK'nin kararını yargıya taşıyarak Danıştay’da 2 dava açıklarını belirterek, "İlaç hizmetlerimizi aksatacak, ekonomik yönden hizmetimize ve vatandaşlarımıza negatif olarak yansıyacak bu uygulamaları hukuki hakkımızı kullanarak yargıya taşıdık” diye belirtti.

TÜRKİYE SOSYAL BİR DEVLETTİR

Danıştay’a sunulan dava metninin gerekçesinde Türkiye'nin sosyal devlet olduğu hatırlatıldı ve sosyal devletin vatandaşlarını hastalıklar dahil çeşitli risklere karşı korumakla yükümlü olduğu vurgulandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ByLock’un lisans sahibi David Keynes tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Dolar 9,72 seviyelerinden işlem görüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa