09 Kasım 2021 07:43

Bahçeli: CHP seçimini şeytandan yana yapmıştır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında CHP'yi hedef almayı sürdürdü.

Devlet Bahçeli | Fotoğraf: Muhammed Yaylalı / AA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Suriye ve Irak tezkeresine "hayır" oyu veren CHP'yi hedef almayı sürdürdü, "Seçimini şeytandan yana yapmıştır" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye’deki büyükelçiliklere ülkedeki yatırımcıların Kanal İstanbul projesine destek vermemesi çağrısı yaptığı mektubu "siyaset krizi" olarak niteleyen Bahçeli, "Kılıçdaroğlu'nun esir edilmiş bir siyasetçi olduğuna kesin kanaat getirmiş durumdayım." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlığıyla ilgili yayılmak istenen tevziratlar, döviz piyasası üzerinde baskı oluşturan iç ve dış husumet cephesinin varlığı gözümüzden kaçmayan alçaklıklardır. Siyasi, ekonomik ve diplomatik saldırıların cesareti yaygınlaşmaktadır."

"Adına Millet İttifakı denen hastalıklı siyasi bünyenin ana ve ara ortakları Türkiye'nin önünü kesmek için sanki yarış halindedir. CHP yönetimi terörle mücadeleye hayır diyerek tarihin en büyük kırılmalarından birini yaşamıştır. HDP'nin kafesine giren CHP resmen patlamış, etrafı pis kokular sarmıştır."

"'İşgal de bir, boykot da bir' yaklaşımı, toplumsal huzurumuzun tıkacı olmuştur. Nerede bir anarşist vaka görülmüşse orada CHP çıkmıştır. Bu partinin kalemşörlüğünü yapan zihniyetler, milli dokuda dipsiz kuyular açmak için çırpınmışlar, görevleri bitince de soluğu yabancı ülkelerde aldıkları ortaya çıkmıştır. Kılıçdaroğlu bir sonuçtur, sebepler ise CHP'nin son 50 yıllık tarihinde yatmaktadır."

"Mehmetlerimize kurşun sıkan, polislerimize pusu kıran, teröristlerle mücadeleye karşı çıkan, 'hayır' diyen CHP'dir, bu güvenlik sorunu parti, tercihini şeytandan yana kullanmıştır."

"Ayrıca özgürlüğünü istediğin, neden içeride tutulduğunu sorguladığın Demirtaş, Kandil yetiştirmesi, azılı ve kanlı bir teröristtir. Kesin olan şey şudur: Senin meşru kabul ettiğin HDP, Kandil'in siyaset ayağı, hıyanet odağıdır. Siyasi ahlakını, vicdanını bir parça da olsa mahpus tutuyorsan bari bunu kabullen, milletin huzuruna çıkarak af ve merhamet dilen."

"MHP, Cumhur İttifakı'nın bir ortağı olsa da işlevi ve üstlendiği demokratik sorumluluğu muhalefettir. Bunun yanında, TBMM'de denge ve denetleme görevi ile mesuldur. Muhalefet etmek her yapılana kulp takmak değildir."

"Türkiye'de görev yapan 10 ülkenin büyükelçi tarafından ortaklaşa açıklanan 18 Ekim muhtırasının külleri soğumadan, mahiyeti farklı olsa da aynı maksada hizmet gayesi ile şimdi de Kılıçdaroğlu karşımıza çıkmıştır. 5 Kasım'da yabancı büyükelçilerin tamamına bir mektup göndermiştir. Bu mektup bir siyaset krizidir. Bu mektup 5 Kasım skandalı olarak tarihe geçecektir. Kılıçdaroğlu'nun esir edilmiş bir sayesetçi olduğuna kanaat getirmiş durumdayım."

"Terörle mücadele aynı zamanda vatan mücadelesi, millet mücadelesi, bağımsızlık mücadelesidir. CHP, HDP ve diğerleri istedikleri kadar tezkereye hayır desinler, yararsızdır, sonuçsuzdur. Türk milleti tezkere kaçaklarına siyasi tasdiknamelerini çoktan hazırlamış, 2023'te de tebliğ etmek için sabırla beklemeye koyulmuştur. Son zamanlarda PKK/YPG terör örgütüyle, Esad yönetimi arasında diyalogların arttığı görülmektedir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rekabet Kurulu, Sinovac ile Alagöz Holding tarafından ortak girişim kurulmasını uygun buldu

SONRAKİ HABER

Bingöl'de Tahir Gürmen isimli vatandaşa tekme attığı gerekçesiyle gözaltına alınan kişi savcılığa sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa