09 Kasım 2021 07:29

Mehmet Barlas: Bir bakarsınız CHP kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, yazısında "Bir bakarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir" ifadelerini kullandı.

Ekran görüntüsü, 'Mehmet Barlas ile 45 Dakika' programından alınmıştır

Paylaş

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, bugün yayımlanan "Muhalefetin meşruiyet sorunu" başıklı yazısında HDP ve CHP'yi hedef aldı.

Barlas, yazısında "Biliyoruz ki HDP hakkında bir de kapatma davası var. Yani bir parti, meşruiyetini kaybederse seçime katılabilir mi? Aynı durum Cumhuriyet Halk Partisi ve Kemal Kılıçdaroğlu için de söz konusu değil mi? …Bir bakarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir" ifadelerini kullandı.

"Son Anayasa değişikliğine kadar Anayasa Mahkemesi musluk kapatır gibi partileri kapatmıyor muydu" diyen Barlas, yazısında "Gerek CHP'nin, gerek İYİ Parti'nin eskisinden farklı biçimde dikkatli davranmaları gerekiyor. Çünkü 2023 seçimleri Türkiye için geleceğe yönelik bir dönüm noktası olacaktır" ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CarrefourSA'da işten atılan arkadaşları için işçiler eylem yaptı, işten çıkarmalar iptal edildi

SONRAKİ HABER

Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, Alevi ‘fetva’sını sildi, yazdıklarının çarpıtıldığını iddia etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa