11 Kasım 2021 08:44 Güncelleme: 11 Kasım 2021 14:16

İZSU ve Eşrafpaşa Hastanesi'nde çalışan işçiler vergide adalet talep etti

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube üyesi İZSU Menderes ve Torbalı birimlerinde çalışan işçiler ile Eşrafpaşa Hastanesi’nde çalışan işçiler vergide adalet istedi.

GÜNCELLENDİ

İZSU Menderes işçileri | Fotoğraf: Genel-İş İzmir 2  

Reklam

Genel-İş İzmir 2 No’lu şube örgütlü olduğu işyerlerinde “vergide adalet” talebiyle yaptığı basın açıklamalarını sürdürüyor. İZSU Menderes, Torbalı birimlerinde ve Eşrafpaşa Hastanesi’nde çalışan işçiler vergide adalet isteyerek, “Bu soygun düzenine karşı mücadeleyi birlikte büyütelim” dedi.

İşyerlerinde açıklama yapan işçiler, iktidar ve yandaş sermaye şirketlerinin zenginleşirken işçilerin ve emekçilerin giderek yoksullaştığını söyleyerek, “Kesilen vergiler; büyüyen AKP iktidarı, yandaşları ve diğer sermaye patronlarının kasalarındadır” diye konuştu. Temel tüketim maddelerinden alınan dolaysız vergiler, artan oranla vergi kesintisi uygulaması ve çalışanlardan yılın ilk ayından başlayarak yüzde 15-20-27-30 gibi artan oranda devam eden kesintilerle birlikte temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamadıklarını belirten işçiler, “Toplu sözleşmelerle, bin bir türlü mücadeleler ile aldığımız zamları, vergi dilimleri adı altında bizden geri alıyorlar” dedi.

İZSU Torbalı işçileri vergide adalet istedi

"GÜVENLİ BİR GELECEĞİ OMUZ OMUZA KURACAĞIZ"

"Artan oranlı vergi sistemine hayır diyoruz! Başta elektrik, doğalgaz ve su olmak üzere diğer temel tüketim ihtiyaçlarına gelen zamlara, hayat pahalılığına karşı alanlarda mücadeleyi büyütelim” diyen işçiler vergide adalet taleplerini vurguladı.İşçiler mücadele çağrısı yaparak, “Bir araya gelerek, omuz omuza vererek, örgütlenerek kazanabiliriz. Herkese iş, ekmek ve güvenli bir gelecek sunan bir düzeni omuz omuza kuracağız. Mücadelemizi ve örgütümüzü işyeri işyeri, sokak sokak, meydan meydan büyüteceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrafpaşa Hastanesi’nde çalışan Genel-İş İzmir 2 ve 3 No’lu Şube üyesi işçilerde vergi adaletsizliğine ilişkin hastane bahçesinde açıklama yaptı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam