12 Kasım 2021 09:30

Özel sektör öğretmenleri: Ara tatil, özel sektörde de geçerli olsun

MEB'in okullarda ara tatil ilan etmesine rağmen özel eğitim kurumlarında karar, kurum insiyatifine kaldı. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama gerçekleştirdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı, 15-19 Kasım tarihlerinde ara tatil ilan etti ve öğretmenlerin idari izinli olduğunu duyurdu. Ancak özel eğitim kurumlarında karar kurumların inisiyatifine bırakıldı. Bu durum üzerine Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası), İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek ara tatilin özel eğitim kurumları için de tatil ilan edilmesini talep etti. Sendika yaptığı açıklamada "Sürecin takipçisi olacağız" dedi.

Ara tatil kararının gerekçeleri arasında öğretmenlerin salgın sürecindeki fedakarlığı vurgulandı. Özel eğitim kurumlarında kararın kurumların inisiyatifine bırakılmasının ardından ise pek çok özel eğitim kurumu, ara tatilde eğitim öğretim faaliyetinin devam edeceğini açıkladı.

Bu durum üzerine Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası), İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek ara tatilin özel eğitim kurumları için de tatil ilan edilmesini talep etti. Özel Öğretim Kurumları Şube Müdürü ile gerçekleştirilen görüşmede sendikanın hazırladığı dilekçe de takdim edildi. Öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüklerine ve müdürlükler aracılığıyla özel öğretim kurumlarının tamamına “15-19 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan ara tatilin tüm eğitim-öğretim kurumlarını kapsadığını ve bu süreçte Bakanlığın takvimine uyulmasının mecburiyetini, tüm öğretmenlerin ve öğrencilerin eğitim-öğretime 15-19 Kasım tarihlerinde ara vermesi gerektiğini” açıkça ifade eden resmi yazının ulaştırılmasını talep etti.

Sendikanın örgütlü olduğu, İstanbul dışındaki illerde de yarın (12 Kasım) İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gidilecek.

Öğretmen Sendikası, Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"İdari izin adı altında tatil hakkını kurum patronlarının inisiyatifine ve kurumlar arası piyasacı rekabete terk eden anlayışı kabul etmiyoruz. Özel öğretime verilen bu ayrıcalığın kamusal alandaki eğitimi gözden çıkardığı izlenimini de gerekçeleri ile birlikte taşıdığı açıktır.

Milli Eğitim Bakanlığı’na özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlerin de tatil kapsamında olduğunu ifade eden resmi yazıyı çıkarıp il ve ilçe kurumlarına göndermeleri için başvuruda bulunduk. Sürecin takipçisi olacağız.

Sendika olarak ilke ve hedeflerimiz doğrultusunda hareket ediyoruz. Öğretmenin örgütlü gücünü önemli görüyoruz. Tüm öğretmen arkadaşlarımızı e-devlet üzerinden Öğretmen Sendikası’na üye olmaya davet ediyoruz. Haklarımız için mücadeleye devam." (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Göç İdaresi Başkanlığı: Muz yeme videosu paylaşan 45 mülteci sınır dışı kararıyla GGM'ye sevk edildi

SONRAKİ HABER

CHP'li Ali Öztunç: İklim fonu ne için harcanacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa