13 Kasım 2021 11:59
/
Güncelleme: 18:40

İlaçlama işçileri: Artan oranlı vergi sistemine karşı mücadele edelim

İZENERJİ İlaçlama biriminde çalışan işçiler halı saha maçında bir araya geldi, “Maçımızı da yaparız, sloganımızı da atarız” diyerek artan oranlı vergi sistemine karşı mücadele çağrısında bulundu.

İlaçlama işçileri: Artan oranlı vergi sistemine karşı mücadele edelim

Fotoğraf:Genel-İş İzmir 2 Nolu Şube

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube üyesi işçiler işyerlerinde vergide adalet talebiyle yaptıkları basın açıklamalarına devam ediyor. İZENERJİ İlaçlama biriminde çalışan Alsancak ve Buca işçileri halı saha maçında bir araya gelerek hükümete seslendi. İşçiler, “Maçımızı da yaparız, sloganımızı da atarız” diyerek artan oranlı vergi sistemine karşı mücadele çağrısında bulundu.

İşçiler adına basın açıklaması okuyan İşyeri temsilcisi İsmail Uzun, “Asgari ücret ile bütün ücretlerin asgari ücret kadarı için tüm vergi ve kesintiler sıfırlansın, net ödensin. Böylece tüm ücretler yaklaşık 750 TL artırılsın, çalışanlar biraz olsun soluk alsın” dedi.

“SOYGUN DÜZENİNE KARŞI MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM”

Toplu sözleşme dönemlerinde mücadele ederek aldıkları zamların vergi adı altında geri alındığını söyleyen Uzun, “Yüzde 15-27 vergi dilimi arasında 800 TL’den daha fazla vergi kesiliyor. Bu soygun düzenine karşı mücadeleyi birlikte büyütelim! Vergide adalet istiyoruz! Artan oranlı vergi sistemine hayır diyoruz” diyerek gelir ve vergide adalet talebiyle işçi ve emekçileri mücadeleye çağırdı. (İzmir/EVRENSEL) 

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüksek voltajlı teşvik

Yüksek voltajlı teşvik

Erdoğan-Şimşek programıyla emekçilerin bir ayı daha gıdaya gelen yüksek zamlar ve eriyen ücretlerle geçti. Özelleştirmelerle ihya edilen sermaye gruplarına ise sadece bir ayda ‘üretmedikleri elektrik’ için 1 milyar lira teşvik verildi. Sanayi patronları da çalıştırdıkları her kadın işçi için devletten artık daha fazla teşvik alacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et