15 Kasım 2021 11:37

HDP Milletvekili Gergerlioğlu: Partimize yönelik baskı ve hukuksuzluklar devam ediyor

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Derince İlçe Kongresinde konuştu. Gergerlioğlu, “HDP il ve ilçe teşkilatlarına yönelik hukuksuzluklar devam ediyor” dedi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu | Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğünün HDP Kocaeli il ve ilçe teşkilatlarına yönelik hukuksuz basılarını eleştirdi: “Kocaeli’nde yaptığımız çalışmalarda gayri meşru, gayri hukuki bir şekilde üzerimizde baskılar estirmeye çalışıyorlar. Bizi yıldırmaya, geri adım atmaya zorluyorlar. Kocaeli’nde yaptığımız gençlik meclisi çalışmalarımızı da nasıl engellediğinizi çok iyi biliyoruz. Bütün bu engellemeleri yasamaya da taşıyacağız.”

Kocaeli Valiliğine seslenen Gergerlioğlu, “Kocaeli Valiliğine, İçişleri Bakanlığına çok net hatırlatıyorum. Tüm bu hukuksuzluklarınızdan vazgeçin. Ulusal düzlemde şu anda tüm bürokratlar tavır değiştirmeye başladı. Yarın öbür gün devir değişir, AK Parti gider, Cumhur- zulüm ittifakı devrilir ve yaptığınız hukuk dışı işlemlerin hesabını yargı önünde verirsiniz” dedi.

“Ülkeyi uçuruma sürüklemeye devam ediyorlar” diyen Gergerlioğlu, “Gelinen nokta gerçekten vahim arkadaşlar. Ülkenin dış borcu şu anda 450 milyar dolar. Doların her 10 kuruş yükselmesinde ülkenin borcu artıyor. Düşünün son 1,5 ayda en az 1,5 artış oldu ne kadar büyük bir borç artışının olduğunu hepimiz görüyoruz. Bir an evvel erken seçime gitmekten başka bir çare yok. Şu anda berbat ettikleri ekonomiyi kurtarmanın tek yolu var, iktidardan gitmeleri ve bir an evvel bir erken seçime gitmek” ifadelerini kullandı.

“YOLSUZLUK, VURGUN HAD SAFHADA”

Gergerlioğlu, “İnsanlar dükkanlarını kapatıyorlar, iş yapamıyorlar, memurun, işçinin cebinden her gün para eksiliyor. Böylesi bir ortamda yolsuzluk, vurgun had safhada! Ruhsar Pekcan’ın yaptığı dolandırıcılık ile 128 milyar doların nereye gittiğine dair hesap vermemeler, ekonomideki bütün büyük yolsuzlukların ve vurgunların hesabını vermemeler sonucu gelinen nokta ortada. Tamamen bir ekonomik felaket tablosunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

“İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİTMİYOR”

Gergerlioğlu, “Ekonomiyi mahvettikleri yetmezmiş gibi insan hakları alanında yaptıkları ihlalleri, Kürt meselesi alanında yaptıkları ihlalleri bitirmiyorlar ve ülkenin bütçesini mahvetmeye devam ediyorlar. Bütün bunlar yetmezmiş gibi partimize yönelik bir kapatma davası açmış durumdalar. Kobani davası yürüyor ve ülkedeki sorunları kapatmak ile davalar ile cezaevleri ile mahkemeler ile çözmeye çalışıyorlar. Biz buradan onlara söylüyoruz: Kesinlikle böyle bir çözüm çözüm değildir. Sadece çözümsüzlüğün zamanını uzatıyorlar” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fransa’da ilkokullarda maske takmak zorunlu hale geldi

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Doğanay Tolunay COP26’yı değerlendirdi: Dağ fare doğurdu; ümitler gelecek yıla ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa