15 Kasım 2021 13:00

ÇGD Bursa Şubesinin yıkılma girişimi dernek binası önünde protesto edildi

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, dernek lokallerinin yıkılmak istenmesine tepki gösterdi, "Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı 'persona non grata' ilan ediyoruz" dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesinin 32 yıldır kullandığı dernek lokalinin Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından “ikinci derece SİT” alanı olduğu bahane edilerek yıkılmak istenmesi protesto edildi.

ÇGD Bursa Şubesi önünde yapılan açıklamaya, ÇGD Genel Başkanı Can Güleryüz, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Yüksel Özkan’ın yanı sıra CHP, HDP, İYİ Parti, Emek Partisi, TKP, TİP ve çok sayıda kitle örgütü katıldı.

2. Derece Doğal Sit Alanı kararı, Kültürpark’ın tamamını kapsarken, aynı alanda pek çok restoran ve kafe, idari birim bulunmasına rağmen yıkım gerekçesi yalnızca ÇGD Bursa Şubesi’ne uygulanıyor diyen ÇGD Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz, “Aynı başkan, 30 Ağustos’un halkı ilgilendiren bir bayram olmadığını savunan ve Türkan Saylan’ı, Uğur Mumcu’yu, Bahriye Üçok’u, Nazım Hikmet’i “vatan haini” ilan eden başkandır” dedi.

BU TAVIR GAZETECİLERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜNE VE BİLİNCİNE YÖNELİKTİR”

“İktidarın Bursa’daki temsilcisi, susturamadığı gazetecilerin evine gözünü dikiyor” diyen Deniz, “Gerçeklerle arasına duvar ören bu zihniyet, kötü belediyecilik uygulamalarını mesleği gereği haberleştirenleri kendince cezalandırmaktadır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti niteliğinden uzaklaştırılarak ‘parti devleti’ haline dönüştürülmesi yolunda gazetecilerin susturulmasının son örneğidir. Bu tavır aynı zamanda gazetecilerin örgütlü gücüne ve bilincine yöneliktir” ifadelerini kullandı.

YIKILMAK İSTENMESİNİN GEREKÇESİ, ADININ ‘ÇAĞDAŞ’ OLMASI”

Deniz, “Gazetecilerin buluşma noktası, gündeme yön veren söyleşilerin, parti farkı gözetmeksizin ağırlanan isimlerin adresidir ÇGD. Bugün yıkılmak istenmesinin gerekçesi de adının ‘çağdaş’ olması değil mi zaten? Çağdaş lokali yıkılırsa, sadece o dönemin gazetecilerinin değil, sağdan- soldan bir yığın demokrat siyasetçinin de yüreği sızlayacak, bundan eminiz. Büyükşehir Belediyesi, son birkaç günde gelen tepkilerin ardından Kültürpark’ta dönüşüm zamanı başlığıyla bir haber servis etti. Haberde Yeşil Bursa’ imajının önemli simgelerinden Kültürpark’ı günümüz şartlarına göre ortak akılla modernize etmek için düğmeye bastıkları anlatılıyordu” dedi.

Deniz, şu soruları yöneltti:

  • Kötü belediyecilik uygulamalarını meslekleri gereğince haberleştiren bir meslek örgütü ve üyelerini kendinizce cezalandırdıktan sonra mı "Ortak aklı" devreye sokacaksınız?
  • Kültüpark’ın dönüşümü için olmazsa olmaz başlangıcınız ÇGD’yi yıkmak mı?
  • 2’inci Derece Doğal Sit Alanı Kültürpark’a 2019 yılından bu yana yeni kaç tane inşaat yapıldı?
  • Kısa süre önce 10 adım kadar yakınımızda bulunan ve yapımında tonlarca beton kullanılan yeni bir inşaat yapılmasına izin verilirken Kültürpark Sit alanı değil miydi?
  • Bu yapının ruhsatı ne zaman verildi?
  • Dernek binamızın yıkılarak park alanına dahil edilmesi ile ilgili Anıtlar Kurulu kararı var mı?
  • Önemli bir deprem kuşağında yer alan Bursa'da dönüşüm için kentin nefes alınabilir en önemli bir kaç noktasından biri olan Kültürpark’tan başlamak nasıl bir kolaycılık?
  • Partinizin geçmiş dönem büyükşehir belediye başkanları rahmetli Hikmet Şahin'in, Recep Altepe’nin aklına gelmeyen ÇGD'yi yıkmak fikrinin size nasip olmasını nasıl açıklıyorsunuz?

Çağdaş Ödüller’in bu yıl yalnızca tek bir dalda verileceğini duyuran Deniz, “İstenmeyen adam, persona non grata ödülüne Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı layık gördük” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

77 barodan "arabuluculuk sınavı" açıklaması: Mağduriyetlerin önüne geçilmeli

SONRAKİ HABER

Konya'da çalıştığı restoranda yük asansörünün altında kalan işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa