16 Kasım 2021 09:16

Pervin Buldan: 50+1 hayali kurmayın, Erdoğan ve Bahçeli olarak 1+1 kalacaksınız

Pervin Buldan: Kaybedeceklerini anladıkları için 50+1 sistemini değiştirmek için kıvranmaya başladıklarını görüyoruz. İlk seçimlerde çarpılacaksınız.

Pervin Buldan | Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "İlk seçimlerde çarpılacaksınız; 50+1 hayali kurmayın, Erdoğan ve Bahçeli olarak 1+1 kalacaksınız” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ayrıca, eski MİT Yöneticisi Mehmet Eymür’ün açıklamalarını değerlendirerek, "Mesele HDP olunca binlerce sayfayı doldurdular ama kanıt bulamadılar. Mehmet Eymür itiraflarda bulundu, devlet adına 18 kişi öldürüldü dedi, buyurun size kanıt. Var mı tek sayfalık soruşturma yok. HDP hakkında binlerce sayfa iddianame yazan yargıçlar 18 kişi öldürülmüş, neden sesiniz çıkmıyor?" ifadesini kullandı. 

Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu. Buldan özetle şunları söyledi:

“MEHMET EYMÜR İTİRAFLARDA BULUNDU, TEK SAYFA SORUŞTURMA YOK”

“Kobani davasının her aşaması acemice tezgâhlanan kumpası kanıtlamaya yeter de artar.  Bu dava iktidarın özetidir, 7 Haziran’ın, 31 Mart’ın intikamını da alma davasıdır. Demokratik siyasete karşı bir darbe davasıdır. Bu iktidarın özetidir. Çünkü asıl failler değil öldürülenler yargılanmak istenmektedir. Mesele HDP olunca binlerce sayfayı doldurdular ama kanıt bulamadılar. Mehmet Eymür itiraflarda bulundu, devlet adına 18 kişi öldürüldü dedi, buyrun size kanıt. Var mı tek sayfalık soruşturma yok. HDP hakkında 

"KAYBEDECEKLERİNİ ANLADIKLARI İÇİN 50+1 SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN KIVRANMAYA BAŞLADIKLARINI GÖRÜYORUZ"

“Kaybedeceklerini anladıkları için 50+1 sistemini değiştirmek için kıvranmaya başladıklarını görüyoruz. Çünkü getirdikleri sistem ayaklarına dolandı. Çıkış yolu aramaktan başka çareleri olmadıklarını görüyorlar. Çıkış yolu yoktur, halk o yolu kapatmıştır. Küçük ortakları da biz hükümetin ortağı değiliz demeye başladı. Nasıl ortak değilsiniz ya? Bal gibi de ortaksınız. İlk seçimlerde çarpılacaksınız. 50+1 hayali kurmayın, Erdoğan ve Bahçeli olarak 1+1 kalacaksınız.”

NE OLMUŞTU?

Saadet lideri Temel Karamollaoğlu Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı görüşmeyle ilgili olarak, “Cumhurbaşkanı'yla birçok konuda anlaşamamakta anlaştık. Sadece 50+1'den şikâyet etti." açıklamasını yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Özuğurlu: Libya’da kurulacak yeni bir hükümet Erdoğan'ı endişelendiriyor

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu'dan 'helalleşme' açıklaması: Helalleşmeyle hukuku karıştıranlar oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa