17 Kasım 2021 06:14

Meral Akşener’den Erdoğan’a: Bitlere fısıldayan adam

İYİ Parti Başkanı Meral Akşener: Bitlere fısıldayan adamı durdurabilene aşk olsun. Yalnız bu sefer, “Bağyan” dememiş, “şu kadın, bu kadın” demiş. Küçük de olsa, en azından ilerleme var.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclisteki grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akşener kendisine “ahlak yoksunu” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. Akşener, “Bitlere fısıldayan adamı durdurabilene aşk olsun” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN BU SEFER, ‘BAĞYAN’ DEMEMİŞ, ‘ŞU KADIN, BU KADIN’ DEMİŞ”

Akşener, grup toplantısında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi hakkındaki “ahlak yoksunu” şeklindeki sözlerine şu şekilde yanıt verdi:

“Biliyorsunuz, geçtiğimiz günlerde, kendisi bana ‘ahlak yoksunu’ demişti. Hızını alamayıp, dün de, artık suyumuzun kaynadığını söyleyip, beni ve sizleri tehdit etti. Bitlere fısıldayan adamı durdurabilene aşk olsun. Yalnız bu sefer, “Bağyan” dememiş, “şu kadın, bu kadın” demiş. Küçük de olsa, en azından ilerleme var.”

'BİT' TARTIŞMASI NASIL BAŞLADI? 

AKŞENER, ‘YAVŞAKLAR’ KELİMESİNİ KULLANMIŞTI

İYİ Parti lideri Akşener, 9 Kasım günü partisinin grup toplantısında çeşitli illere yaptığı ziyaretlerde iktidarın provokasyonlarına maruz kaldıklarını aktararak, “Her dükkanın içinde A Haber'inize provokasyon yaptırabilirsiniz, her dükkanın kapısında porno sitesi gezenlere yavşak yavşak* konuşanlara provokasyon yaptırabilirsiniz" ifadelerini kullanmıştı. 

ERDOĞAN ‘KADIN NASIL KÜFREDİYOR, 'YAVŞAKLAR' DİYOR’ DEMİŞTİ

Erdoğan da dün Başkent Millet Bahçesi'nde Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'nde “Şu İYİ Parti'nin başındaki kadın bu kadın nasıl küfrediyor, beni bağışlayın, söylemek istemezdim ama parlamento çatısı altında 'yavşaklar' diyecek kadar ileri giden bir kadın. Bunda ne edep ne adap var. Bunların suyu kaynadı” demişti.  

*Yavşak: Bit yavrusu 


İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VURGUSU

Akşener grup toplantısında kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine de değindi

Can Göktuğ Boz tarafından öldürülen Başak Cengiz’i anan Akşener, “İnsan, öleceğini bilerek yaşayan bir canlıdır. Ama maalesef ülkemizde kadınlar, öldürüleceğini bilerek yaşıyor. Nerede, ne zaman, kim tarafından, ne sebeple öldürülebileceğini, düşünerek yaşıyor” dedi.

"İstanbul Sözleşmesi’nin yırtılıp atıldığı, 21 Mart’tan bu yana, 203 Başak’ımızı kaybettik" ifadelerini kullanan Akşener, "Bu ülkede kadınlar ne zaman huzurla yaşayabilecek?" diye sordu. Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadınların, yıllardır süren mücadelelerini, bir devlet politikası hâline getireceğiz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için, Anayasa’da gerekli düzenlemeleri yapacağız. İstanbul Sözleşmesi’ni, hızla imzalamakla kalmayıp, uygulamaya sokacak, uygulanıp uygulanmadığının da, takipçisi olacağız. Ez cümle; İYİ Parti iktidarında kadınları yaşatacağız."  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TFF'ye futbol maçlarında çevrim içi "korsan yayınları" engelleme yetkisi veriliyor

SONRAKİ HABER

Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma: Ölü, yaralı ve esirler var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa