17 Kasım 2021 16:26

İzmir Tabip Odası: Dr. Şeyhmus Gökalp için adalet istiyoruz

İzmir Tabip Odası, TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp’in 19 Kasım’da görülecek karar duruşması öncesi adalet talebinde bulundu.

Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Evrensel

Paylaş

İzmir Tabip Odası, TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp’in 19 Kasım’da görülecek karar duruşması öncesi basın toplantısı düzenledi. İzmir Tabip Odası binasında düzenlenen basın toplantısına TTB Yüksek Onur Kurulu üyesi Dr. Yıldıray Orhon da katıldı.

Açıklamayı okuyan İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Hakan Köse, “Yaşamı boyunca mesleğimizin onuruna ve etik ilkelerine bağlı kalarak görev yapan Dr. Şeyhmus Gökalp’ın asılsız ve mesnetsiz iddialarla yargılanmasını ülkemizdeki sağlık sistemi ve özellikle pandemi dönemindeki kamu yönetiminin yetersizliğini, yanlışlarını, eksiklerini ve başarısızlığını görünür hale getirmiş olan, hakikati ve şeffaflığı savunarak, yurttaşlarımızın gerçekleri görmesine gayret gösteren TTB’nin yıpratılmasına yönelik, bir süreç olduğu kanaatini taşımaktayız. Tüm bu saldırılara karşın geçmişte olduğu gibi bugün de geri adım atmadan, halkın sağlık hakkını savunmaya ve gerçekleri dile getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Şeyhmus Gökalp için adalet talebinde bulunan Köse, “Dr. Şeyhmus Gökalp hakkındaki asılsız ve delilsiz suçlamanın sonlandırılmasını ve beraat kararının verilmesini talep ediyoruz” diye ekledi.

“ADALET İSTİYORUZ”

Açıklama söz alan TTB Yüksek Onur Kurulu üyesi Dr. Yıldıray Orhon da “Şeyhmus Gökalp mesnetsiz bir iddia ile tutuklanmış açılan dava sonucunda da bir süre tutuklu kalmıştı. Süreçte suçluluğunu gösterir bir kanıt olmadığı ortaya çıktı. Savcı buna göre mütalaa vermesi gerekirken aksini uygulaması bizi tedirgin ediyor. Buna rağmen adalete olan inancımızı korumak istiyoruz. Şeyhmus Gökalp için sadece adalet istiyoruz” dedi.

“GÖKALP’E YÖNELTİLEN İDDİALAR ÇÖKMÜŞTÜR”

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı ise, karar duruşmasında Gökalp’e beraat verilmesini talep etti. Çamlı, “Gökalp’e yöneltilen iddialar büyük ölçüde çökmüştür. Buna rağmen savcılık tarafından ceza istenmesi anlayamadığımız bir konudur. Bu davada adaletin yerine getirilmesini, herkes için adalet talebimiz olduğu gibi Şeyhmus Gökalp için de adalet talebimizi bir kez daha yineliyoruz” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez ile görüştü

SONRAKİ HABER

Bakırköy Belediyesi işçileri grevlerini sürdürüyor: Sefalet zammını kabul etmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa