18 Kasım 2021 09:48

Müyesser Yıldız'ın açtığı davada Süleyman Soylu'ya 1 liralık tazminat cezası

Gazeteci Müyesser Yıldız’a, "Benim üzüntüm PKK seviciliğin değil, devlet gömleği giymiş pespayelerle iş tutmandır" diyen Süleyman Soylu, 1 liralık tazminat cezasına çarptırıldı.

Müyesser Yıldız'ın açtığı davada Süleyman Soylu'ya 1 liralık tazminat cezası

Süleyman Soylu |
Fotoğraf: DHA

Gazeteci Müyesser Yıldız’a, "Benim üzüntüm PKK seviciliğin değil, devlet gömleği giymiş pespayelerle iş tutmandır" diyen İçişleri Bajanı Süleyman Soylu, 1 liralık tazminat cezasına çarptırıldı.

Müyesser Yıldız, Mayıs 2020 yılında Kars Çemçe bölgesindeki bir operasyonla ilgili yaptığı paylaşımın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef alınmıştı. Soylu, Yıldız'a hitaben "Benim üzüntüm PKK seviciliğin değil, devlet gömleği giymiş pespayelerle iş tutmandır" demişti. Yıldız da bunun üzerine Soylu hakkında suç duyurusunda bulunmuş ancak 3 gün sonra “siyasi ve askeri casusluk” suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklanmış ve 5 ay hapis yatmıştı.

muyesseryildiz.com'da yer alan habere göre Yıldız’ın Soylu hakkında açtığı manevi tazminat davasının üçüncü celsesi bugün, Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Davaya Yıldız, avukatları ve Soylu’nun Avukatı Uğur Kızılca katıldı.

SOYLU'NUN AVUKATI, YILDIZ'IN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Soylu’nun avukatının mahkemeye sunduğu dilekçede, paylaşımın hakaret değil eleştiri mahiyetinde olduğu, tanınmış bir gazeteci olan Müyesser Yıldız’ın eleştirilere katlanma yükümlülüğü bulunduğu, ayrıca Yıldız’ın gözaltına alınmasıyla Soylu’nun herhangi bir ilgisinin bulunmadığı savunuldu. Üstelik davadan dolayı Yıldız’ın disiplin para cezasına çarptırılması istendi.

"TELEFON TAPELERİM SOYLU'NUN ÖNÜNE KONDU"

Dosyaya gelen evrakların okunmasından sonra beyanı alınan Müyesser Yıldız, "Süleyman Soylu, dünya çapında tanınan bir siyasidir. Hakkımda gözaltı kararı verilmeden 4 ay önce, 2 ay süreyle dinlenmişim ve dinleme kararına son verilmiş. Sonrasındaki 4 ay hiçbir işlem yapılmamışken, Soylu hakkında -o paylaşımından dolayı- suç duyurusunda bulunduktan 3 gün sonra gözaltına alındım. Tesadüf olmasa gerek. Soylu’nun paylaşımının içeriğinden, telefon tapelerimin operasyondan önce Soylu’nun önüne konduğu anlaşılmaktadır. Çünkü benimle birlikte bir astsubay da gözaltına alınmıştı. O sözden de bunu kastettiği ortadadır" ded,

"SOYLU'NUN PAYLAŞIMI BİR İLK DEĞİL"

Yıldız’ın ardından Avukatı Erhan Tokatlı da "Davalının müvekkilime yönelik paylaşımı bir ilk değildir, tek değildir. Gerek kişilere gerekse devlet görevlilerine karşı bu şekil çokça paylaşım yaptığına şahit olduk. Beraber görev yaptığı Adalet Bakanı bile Sayın Soylu’nun açıklamalarına ve hukuk dışı yaklaşımlarına karşı tepki gösterme gereği duymuştur" dedi.

"SADECE HAKLILIĞIMIN TESPİTİ İÇİN BU MİKTARI BELİRLEDİM"

Son sözü sorulan Müyesser Yıldız, "Yapılan paylaşım ve yakıştırma çok ağırıma gitti, incindim. Karşı tarafın iddia ettiği gibi, 1 TL’lik dava açmamdaki amaç hakaret değildir. Sadece haklılığımın tespiti ve maddi beklentim olmadığı için bu miktarı belirledim” dedi.

SOYLU, CEZAYA ÇARPTIRILDI

Beyanların ardından Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi, 1 TL’lik manevi tazminatın davalı Süleyman Soylu tarafından, paylaşımın yapıldığı 18 Mayıs 2020 tarihinden itibaren yasal faizi ile ödenmesine, istinaf yolu açık olmak üzere karar verildiğini bildirdi. (MEDYA SERVİSİ)

Evrensel'i Takip Et