19 Kasım 2021 07:14

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan: 50+1, sistemin esası ve temeli

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, 50+1'in tartışmalarına dair açıklama yaptı. Turan 50+1'in başkanlık sisteminin esası ve temeli olduğunu söyledi.

Bülent Turan | Fotoğraf: DHA

Paylaş

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, 50+1'in, başkanlık sisteminin esası ve temeli, uzlaşının, geniş katılımlı siyasal yapının da karşılığı olduğunu söyledi. Parti olarak böyle bir gündemlerinin olmadığını da söyleyen Turan, "Güçlü yönetim, güçlü iktidar 50+1'le kurulabilir” dedi. 

“50+1 DİYE BİR GÜNDEMİMİZ YOK"

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, DHA'ya yaptığı açıklamada 50+1 tartışmalarını değerlendirdi. Turan, “50+1, başkanlık sisteminin esası ve temeli. Uzlaşının da geniş katılımlı bir siyasal yelpazenin de karşılığı.  Vesayetsiz, darbe girişimsiz, sorunsuz bir iddialı yönetimin olmasının en büyük gerekçesi 50+1. Onun için güçlü yönetim, güçlü iktidar 50+1 ile kurulabilir. 4 yıla yakın bir zamandan beri, şu anki başkanlık istemi hayata geçmiş durumda. Şimdiye kadar hiçbir siyasal kriz yaşamadık. Bunun temel sebebi 50+1. Başkanlık sisteminde tabii ki uyum yasası eksiklerimiz, usul hatalarımız olabilir. Bunları revize edeceğiz, ediyoruz da. Dolayısıyla 50+1 diye bir gündemimiz yok" diye konuştu.

“BİZİM 50+1 ALMAK GİBİ BİR ENDİŞEMİZ YOK”

"Bizim 50+1 almak gibi bir endişemiz yok” diyen Turan, erken seçim diye bir gündemlerinin olmadığını ifade etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hindistan protestolara neden olan tarım yasalarını kaldıracak

SONRAKİ HABER

İnsan hakları örgütlerinden ortak çağrı: Şeyhmus Gökalp’e yönelik yargısal tacize son verilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa