19 Kasım 2021 10:55

Kocaeli’den yurt portreleri

Umuttepe'nin dondurucu soğuklarında barınmak için mücadele veren, kaldıkları yurtlarda temizlik, makinelerin yetersizliği ve internet sıkıntıları yaşayan KOÜ öğrencileriyle konuştuk.

Fotoğraf: Eda Aktaş/Evrensel

Paylaş

İlayda AKDAĞ

Öznur YILDIZ

Kocaeli Üniversitesi

 

Hibrit eğitime geçilmesiyle beraber zorlu yurt koşullarına geri dönen üniversite öğrencileri yurtlarda çeşitli problemler yaşıyor. Umuttepe'nin dondurucu soğuklarında barınmak için mücadele veren, kaldıkları yurtlarda temizlik, makinelerin yetersizliği ve internet sıkıntıları yaşayan Kocaeli Üniversitesi öğrencileriyle konuştuk.

ÇARŞAFLARIMIZI 3 HAFTADA BİR YIKIYORLAR

Semiha Ayverdi Kız yurdunda kalan Merve yurtta temizlik konusunda yaşadığı problemleri bizimle paylaşıyor. Oda temizliğinden, çarşafların değişiminden, makinelerin yetersiz oluşundan ve yemekhaneden şikayetçi olduğunu söyleyen Merve "Odalar 3-4 günde bir temizleniyor, bunu yeterli bulmuyorum. Sıklıkla temizlik yapılsa daha iyi olur ya da gerektiğinde kullanabilmemiz için temizlik ürünleri ulaşabilir olmalı. Çünkü saçlarımız çok dökülüyor ve bu hijyenik değil. Çarşaflarımız üç haftada bir yıkanıyor. Çamaşırhaneyi de sadece bir kez kullandım çünkü çamaşır makinelerinin temizliğini yeterli değil. Çok fazla çamaşır makinesi var ama neredeyse hepsi bozuk. Yurttaki temizlik malzemelerinin neredeyse hepsini biz alıyoruz yurt tarafından karşılanmıyor. Yemekhanede lezzet konusunda sorun yaşamıyoruz ama yemekler soğuk çıkıyor ve porsiyonlar küçük" dedi.

ÇAMAŞIRLARIMIZI ODAMIZDA KURUTMAK İSTEDİK, UYARI ALDIK!

Semiha Ayverdi yurdunda kalan Aybüke'de Merve'yle aynı problemleri yaşıyor. Yurtta yapılan temizliği yetersiz bulduğunu, yurttaki makinelerin bozuk ve bakımsız olduğunu söyleyen Aybüke "Çok fazla çamaşır sırası oluyor ve makinelerin içi kirli oluyor. Belli saatlerde kullanabildiğimiz kurutma makinesinin kullanımında da sorun yaşıyoruz kurutma makineleri de çamaşır makineleri gibi bozuk ve tamir ettirilmiyor. Bir keresinde çamaşırlarımızı kendi odamızda kurutmak istedik ve bu yasak olduğu için uyarı aldık. Yurtta kullandığımız el sabunu ve çöp kovasını yurt temin etmediği için biz alıyoruz. Yemekhaneyi de hijyenik bulmuyorum kullandığımız çatal ve kaşıkların temiz yıkandığını düşünmüyorum bu yüzden çatal ve kaşıklar tek kullanımlık olmalı" şeklinde konuştu.

YURT İNTERNETİ YETERSİZ

Şerife Gelin yurdunda kalan Melisa'da Aybüke ve Merve’yle hemen hemen aynı sıkıntıları yaşıyor. Yurttaki temizlik malzemelerinin eksikliğinden ve makineleri kullanmakta sıkıntı yaşadığını söyleyen Melisa "Hijyen konusunda bazen sorun yaşıyorum. Çarşaflarımızı çamaşırhanede yıkamamız yasak. Çarşaflardaki bazı lekeler yıkanmış olsa bile temizlenmemiş olabiliyor ama yine de bunu bize tekrardan kullanmamız için veriyorlar. Çoğu makine arızalı oluyor, resmen makine savaşı veriyoruz. Bu konu için idareye başvuruyoruz fakat ilgilenilmiyor. Sıvı sabunları ve maskeleri de kendimiz alıyoruz yurt tarafından karşılanmıyor. Yemekhanemiz hijyen ve temizlik konusunda çok kötü durumda değil ama daha hijyenik olabilir. Parmak izi ile girişler hem yemekhaneden hem de giriş - çıkış takibinden kalkmalı ve yerine daha hijyenik bir çözüm üretilmeli. Pandemi sürecinde olduğumuz için odalarımız haftalık olmasa bile belli düzen içinde dezenfekte edilebilir. Yalnızca girişte değil odalar ve katlarda da dezenfektan bulunması gerektiğini düşünüyorum" dedi. Sınav haftası başlayan ve yurt internetine bağlanmakta sıkıntı yaşayan Melisa "Ayrıca yurttaki internete bağlanmakta sorun yaşıyoruz. Şu an vizelerimiz başladığından ben ve arkadaşlarım sınavlarımıza sorunsuz bir şekilde girebilmek için aile evine dönmek zorunda kaldık. Biz bu durumdan oldukça şikayetçiyiz. İnternet problemimiz en kısa zamanda çözülmeli" şeklinde ifade etti.

VİZELER ONLİNE İNTERNET YOK

Gazi Süleyman Paşa Erkek yurdunda kalan Barış da sınav haftasında internete bağlanmakta sorun yaşadığını belirtiyor "Okulların pandemi dolayısıyla hibrit eğitime geçmesine rağmen KYK yurtlarında öğrenciler için Wi-Fi çok komik bir şekilde 16GB kullanım ile sınırlı ve internet gün içinde kullanılabilecek halde değil. Okulumuz vize sınavlarını online yapıyor ve bu internet ile sınavlara girmeye ben ve birçok arkadaşım cesaret edemedik ve bu yüzden memleketlerimize dönme kararı aldık. Bu durumdan oldukça şikayetçiyiz" ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Erzurum'da 5.1 büyüklüğünde deprem: 4 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

Boğaziçi nöbetinde 46. hafta tamamlandı: Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa