19 Kasım 2021 18:05

1977 yılında katledilen devrimci Nurettin Altaylı Samsun'da mezarı başında anıldı

1977 yılında Samsun’da katledilen Nurettin Altaylı, Samsun Devrimci 78’liler Derneğinin çağrısıyla mezarı başında anıldı.

Nurettin Altaylı'nın mezarı başında | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Nurettin Altaylı, Samsun Devrimci 78’liler Derneğinin çağrısı ile Çarşamba ilçesi Kızılot köyünde mezarı başında anıldı.

Devrimci 78’liler Derneği Samsun Şube Başkanı Cengiz Akşan, “Nurettin Altaylı’yı anmak için yoldaşları ve mücadele arkadaşları olarak buradayız. Nurettin birleştiriciydi, mücadeleci biriydi” dedi.

Emek Partisi İl Başkanı Sait Kocaman, “Nurettin yoldaşımızı anmak için burada olanlara teşekkürediyorum. Nurettin 1977 yılında Ankara’da yüksek öğrenimini sürdürürken diğer taraftan da Samsunlu olması sebebiyle Samsun’da gençliğin örgütlenmesinde çaba gösteren bir arkadaşımızdı. O her zaman birleştiriciydi. Onu bu sömürü düzenine karşı olduğu ve gençliği örgütlemeye çalıştığı içinöldürdüler. Nurettin yoldaşın uğruna mücadele ettiği sorunlar bugün daha da artmış vaziyette. Nurettin’i anmak bu yaşanan sorunlara karşı mücadele etmekle olur. Bugün görevlerimiz daha ağır ama başarabiliriz. Bugün artık tüm demokrasi güçlerinin bir araya gelmesi daha önem kazanmıştır” şeklinde konuştu.

İlhan Cüre ise “Üniversite arkadaşımızdı, kararlı ve mücadeleci biriydi o. Sadece okulunda değilSamsun’da da mücadelenin içindeydi ve dürüst bir kişiliğe sahipti” diyerek Nurettin Altaylı’yı anlattı. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AB'nin mültecilerle savaşı

SONRAKİ HABER

Emine Şenyaşar'ın Halil Yıldız'a yönelik hakaret davası, Soylu’ya hakaret dosyasıyla birleştirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa