20 Kasım 2021 13:00
/
Güncelleme: 18:09

BUGEP: Bisiklet ve yaya yolları işgali durdurulsun

Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Platformu, İzmir'de bisiklet ve yaya yollarının şantiyelerden dolayı kullanılmaz hale geldiğini vurgulayarak “Bisiklet ve yaya yolları işgali durdurulsun” dedi.

BUGEP: Bisiklet ve yaya yolları işgali durdurulsun

Fotoğraf: Ramis Sağlam/Evrensel

İzmir’de bisiklet ve yaya yollarının şantiyelerden dolayı kullanılmaz hale gelmesine ilişkin Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Platformu (BUGEP) basın açıklaması yaptı. Konak Pier bisiklet yolunda yapılan açıklamayı BUGEP Sözcüsü Mustafa Karakuş okudu.

Karakuş, “İzmir Büyükşehir Belediyesi bisiklet ve yaya yollarını kurduğu şantiyelerle kullanılamaz hale getiriyor. Belediye tarafından sürdürülen inşaat çalışmalarında bisiklet ve yaya güvenliği gözetilmeden ve alternatif yollar devreye alınmadan engeller oluşturuluyor ve ulaşım hakkı engelleniyor” dedi.

“VATANDAŞ ÇİLE ÇEKMEYE DEVAM EDİYOR”

Günde yaklaşık 10 bin kişinin yaya ve bisikletli olarak geçtiği Konak Pier - Konak İskelesi arasında kalan alanda 6 ay önce tamamlanan inşaat sonrasında kapatılan yolun açılmadığını hatırlatan Karakuş, “Vatandaş çile çekmeye devam ediyor. Yayalar, görme engelliler, bisikletliler, skuter kullanıcıları, tekerlekli sandalye kullanıcıları bu yolda birbirlerine çarpmamak için uğraş veriyorlar ve insan sağlığı ve güvenliği tehlikeye atılıyor” diye konuştu.

Benzer şekilde Temmuz 2021'de tamamlanması gereken Mavişehir Sahil Şeridindeki proje sebebiyle 2,5 km'lik bisiklet yolunun kaldırıldığını ve alternatif yol yapılmadığını ifade eden Karakuş, “Şantiye sahasında bariyerlerle kapatılan alanın tekrar açılmasını ve düzenlemenin yapılmasını talep ediyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et