21 Kasım 2021 09:35

Tüm Emekliler Sendikası: Zamlara ve hayat pahalılığına karşı mücadele ediyoruz

Tüm Emekliler Sendikası Antalya Şubesi, emekliye verilen artışın TÜİK enflasyon rakamının altında olduğunu belirterek "En düşük emekli maaşı bugün için 5200 liradan az olmamalıdır" dedi.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Tüm Emekliler Sendikası Antalya Şubesi Attalos Meyanı’nda “Geçinemiyoruz, zamlara ve hayat pahalılığına karşı mücadele ediyoruz” diyerek basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını Tüm Emekliler Sendikası Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar okudu. Ev kiralarına, ulaşıma, temel tüketim maddelerine, yakıtlara gelen zamdan ve maaşların yetersizliğinden bahseden Ayar, "Yağdan şekere, ete, süte, peynire, bakliyata, sebze ve meyveye gelen zamlardan dolayı çaresiziz. Markete gitmek zulümden beter. Duyun sesimizi. Maaşlar yetmiyor. Çoğumuzun evlatları veya torunları işsiz. İş bulamıyorlar. İş başvurularında neredeyse AKP- MHP'li olmak zorunluluğu getirilmiş. Bu da yetmiyor. Bu bloktan referans almak gerekiyormuş. Haliyle üniversiteyi bitirmiş evlatlarımıza da bakmak zorundayız. Çocuklar bizlerin eline bakmak istemiyor. Sevgili dostlar, giyimi zaten unuttuk. Özetle iğneden ipliğe her ay değil, her hafta zam geliyor” diye konuştu.

Açıklanan enflasyon oranlarının gerçekçi olmadığını ve maaş zamlarının yetersiz kaldığını söyleyen Ayar, "Enflasyonu yüzde 20'nin biraz altında göstererek kimseyi kandıramazsınız. Zaten sizde biliyorsunuz ki, enflasyon yıllık bazda en az yüzde 50 civarında. Ama emekliye verdiğiniz artış, sizin açıklattığınız enflasyonun da altında. En düşük emekli maaşı bugün için 5200 liradan az olmamalıdır” dedi.

Emekliler sendikasının kapatılmasının mücadelenin önünde bir engel olduğunu ve birleşip mücadele etmenin gerekliliğini vurgulayan Ayar, “Bizimle yeniden masaya oturun. Siz bizi tanımazsanız, her türlü demokratik tepkimizi göstereceğiz. Dahası sizi sandıkta bir daha çıkmamak üzere tarihin çöp sepetine göndereceğiz. Son sözümüz de kendimize, emekliler birleşin. Bizi bölmek isteyen içimizdeki koltuk düşkünlerine, ikbal soytarılarına, provokatörlere alan açmayacağız” dedi.

Basın açıklamasında Emek Partisi Antalya İl Başkanı Hasan Alkan, Halkların Demokratik Partisi Parti Meclis Üyesi Songül Şarklı, Sol Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz ve KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Mol söz alarak, zamlara, yüksek enflasyon oranlarına ve baskılara karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şenyaşar ailesi: Adalet çığlıkları sizi rahatsız etmiyor mu?

SONRAKİ HABER

CHP'li Gürer: Vatandaş kıyafette bile ikinci ele yöneldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa