23 Kasım 2021 09:27
Son Güncellenme Tarihi: 23 Kasım 2021 15:08

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Millet senin ne mal olduğunu öğrendi, sen artık milli güvenlik sorunusun

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben "Bu millet senin ne mal olduğunu gayet iyi öğrendi. Sen artık bu saatten sonra devletin temel bir milli güvenlik sorunusun" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının dolar baronları tarafından "terbiye edildiğini" vurgulayarak "Gayrimilli ve gayriyerliler bunlar. Bunların yerlilikle ve millilikle en ufak bir ilgileri yok" dedi.

"128 milyar dolar nerede" sorusunu bir kez soran Kılıçdaroğlu, "Vatandaşların 128 milyar dolarını hortumladılar. Nereye gitti bu para? 6-6,5 liraydı, şimdi 12'yi geçti. Yüzde 100 kâr, düşünebiliyor musunuz? Yüzde 100 kârı dolar alanlara kim bağışlar, kim bu imkanı sağlar? Dolarla terbiye edilmiş olanlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın "Bu ekonomik kurtuluş savaşından milletimizi zaferle çıkaracağız" sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "20 yıldır neredeydin? Milli kurtuluş savaşı veriyormuş… Geçiniz bunları. Millete gaz vermeyi de bırak. Otur adam gibi görevini yap. Sana söyledim, ders verdim, dersini çalış. Ne yapacağını söyledim sana" dedi.

Dolarla ihale alınanların garanti altına alınması için Londra mahkemelerine yetki verildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "O dolarla ihale alanların başına çok şey gelecek. Milletin hayrına ne gerekiyorsa onlar gelecek. Bu milletin, fakirin fukaranın hakkını ve hukukunu sonuna kadar soracağım" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın "Mandacı iktisatçı" sözlerine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Mandacılığa karşı mücadele ediyorsan birileri sana 'Aptal olma' dediği zaman mektubu alıp gidip onun yüzüne çarpacaktın. Çarpamadın, neden? Çünkü sen ekonomik bağımsızlığımızı birilerine pazarladın. Şimdi efelik yapıyor. Sanıyor ki bunları yutacağız. Bu millet yutmaz. Sen korkma, bu millet senin ne mal olduğunu gayet iyi öğrendi. Sen artık bu saatten sonra devletin temel bir milli güvenlik sorunusun" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ilgili bölümü özetle şöyle:

"GAYRİMİLLİ VE GAYRİYERLİ BUNLAR"

"Milli para Türk lirası, sen garantilerinin tamamını dolarla yapıyorsun. Araba geçecek köprüden dolarla, araba geçecek tünelden avroyla. Hani Türk lirası vardı. Hani bunlar 'Biz yerliyiz ve milliyiz' diyorlardı. Gayrimilli ve gayriyerliler bunlar. Bunların yerlilikle ve millilikle en ufak bir ilgileri yok.

Öyle bir noktaya getirdiler, öyle bir terbiye ettiler ki bunları, bunlar Türk lirasını unuttular. Kendi vatandaşlarından yani T.C. vatandaşlarından dolarla, avroyla borç aldılar. Akıl alacak şey değil. Buna iktisatçılar ilk günah derler. İlk günahı işleyen kim, bunlar?"

"VATANDAŞIN 128 MİLYAR DOLARINI HORTUMLADILAR"

"Bu devletin, bu vatandaşların 128 milyar dolarını hortumladılar. Nereye gitti bu para? 6-6,5 liraydı, şimdi 12'yi geçti. Yüzde 100 kâr, düşünebiliyor musunuz? Yüzde 100 kârı dolar alanlara kim bağışlar, kim bu imkanı sağlar? Dolarla terbiye edilmiş olanlar. Öyle bir terbiye ettiler ki 128 milyar doları verdiler, bir de fiyatı artırdılar."

"TANK PALET FABRİKASINI DOLAR YÜZÜNDEN PEŞKEŞ ÇEKTİLER"

"Öyle bir terbiye ettiler ki Tank Palet fabrikasını bile Katar ordusuna peşkeş çektiler dolar yüzünden. Ama onu alacağız, bir hafta içinde alacağız, ordumuza teslim edeceğiz."

"BİR YANDA DOLAR BARONLARI, BİR YANDA TEFECİLER"

"Bunları öyle bir terbiye ettiler ki dolar baronları, Türkiye Cumhuriyeti bankalarındaki mevduatın yüzde 58'i dolar. Bir tahterevalli düşünün, bir tarafta dolar baronları oturuyor, bir tarafta tefeciler, yüksek faiz alanlar oturuyor. Kazananlar hep aynı adamlar. Kaybedenler kim? 83 milyon, biz kaybediyoruz. Bu tahterevalliye de son vereceğiz. Üretmeyen bir iktidarın geleceği yoktur."

"MİLLİ KURTULUŞ SAVAŞI VERİYORMUŞ… MİLLETE GAZ VERMEYİ BIRAK, OTUR GÖREVİNİ YAP"

"Bütün bu rezaletler yaşanırken saray sosyetesinin lideri Erdoğan diyor ki 'Bu ekonomik kurtuluş savaşından milletimizi zaferle çıkaracağız'. İyi de kardeşim ne oldu da milli kurtuluş savaşını vermeye başladın? Bu ülkeyi başka birisi mi yönetiyordu? 20 yıldır sen neredeydin? 1 TL, 1 dolardı neredeyse başladığında. Ne oldu da 12 lira oldu birdenbire? Milli kurtuluş savaşı veriyormuş… Geçiniz bunları. Millete gaz vermeyi de bırak. Otur adam gibi görevini yap. Sana söyledim, ders verdim, dersini çalış. Ne yapacağını söyledim sana."

"O DOLARLA İHALE ALANLARIN BAŞINA ÇOK ŞEY GELECEK"

"'Mandacı iktisatçıların reçetelerine itibar etmiyoruz' diyor. Söylediği sözün anlamını biliyor mu acaba? İhale yapıyorsun, dolarla yapıyorsun, ihaleyi alan T.C. vatandaşı, veren T.C.'nin kurumu, ihtilaf çıktığı zaman Londra'daki tahkim mahkemeleri yetkili. Bu mandacılık değil mi? Bu mandacılık değil mi kardeşim ya! Bunun altına sen hangi yüzle imza attın? Türkiye mahkemelerini bıraktın Londra mahkemelerini seçtin. Neden? Dolarla ihale alanların yarın iktidar değişince başına bir şey gelmesin diye. O dolarla ihale alanların başına çok şey gelecek. Milletin hayrına ne gerekiyorsa onlar gelecek. Bu milletin, fakirin fukaranın hakkını ve hukukunu sonuna kadar soracağım."

"SEN ARTIK BU MİLLETİN TEMEL BİR MİLLİ GÜVENLİK SORUNUSUN"

"Garanti veriyorsun dövizle, bu mandacılık değil mi? Sen TL'yi devre dışı bıraktın, itibarsız bir para haline getirdin, mandacılık değilse bu nedir? Mandacılığa karşı mücadele ediyorsan birileri sana 'Aptal olma' dediği zaman mektubu alıp gidip onun yüzüne çarpacaktın. Çarpamadın, neden? Çünkü sen ekonomik bağımsızlığımızı birilerine pazarladın. Şimdi efelik yapıyor. Sanıyor ki bunları yutacağız. Bu millet yutmaz. Sen korkma, bu millet senin ne mal olduğunu gayet iyi öğrendi. Sen artık bu saatten sonra devletin temel bir milli güvenlik sorunusun." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bir çifte soylulaştırma mekanı: Galataport

SONRAKİ HABER

İspanya'da metal işçilerinin grevi devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa