24 Kasım 2021 09:46
Son Güncellenme Tarihi: 24 Kasım 2021 16:53

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Seni seçime zorlamak için elimden ne geliyorsa yapacağım

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben "Seni ve şürekanı seçime zorlamak için, seçim yaptırmak için elimden ne geliyorsa yapacağım" dedi. CHP, 4 Aralık'ta 'erken seçim' mitingleri başlatıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ekonomideki gelişmeler ve tepkilerin ardından CHP MYK olağanüstü gündemle toplandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a seslenerek "Seni ve şürekanı seçime zorlamak için, seçim yaptırmak için elimden ne geliyorsa yapacağım" ifadelerini kullandı. 

CHP'den alınan bilgiye göre 4 Aralık 2021'de Mersin'den başlayarak 'erken seçim' mitingleri yapılacak.

Döviz kurlarındaki rekor yükseliş üzerine CHP MYK'si bugün toplandı. Antep ve Urfa programlarını iptal eden Kemal Kılıçdaroğlu toplantının ardından basın açıklaması düzenledi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"ÜLKENİN BİR ONURU VAR, PARASI VAR, ONU BİLE PEŞKEŞ ÇEKTİN"

"Güvensizliğin kaynağı şahsım hükümeti, sarayda oturan zath. Her konuşmasıyla ekonomiyi allak bullak ediyor. Eskiden devlet liderleri kürsüye geldiği zaman çözüm üretirlerdi. Şimdi çözüm bırakılmış nasıl kavga ederiz onun arayışı içinde. Böyle bir arayışa giren şahsım hükümetinin, Türkiye Cumhuriyeti'ni akılla ve mantıkla yönetmesi mümkün değildir”

"Birilerine ülkeyi peşkeş çekiyorsun, buna isyan ediyoruz. Yaptığı tam bir deliliktir, tam bir saçmalıktır, tam bir zırvalıktır. Devletin bütün birikimlerini değersizleştireceksin, yabancılar gelecek, kendisini ziyaret edecek nasıl satarız bunları diye. Satmaktan bıkmadın mı sen! Her şeyi sattın. Bu ülkenin bir onuru var, parası var, onu bile sattın, onu bile peşkeş çektin" 

“Türkiye'yi çok fakir yapacaklarmış, bütün değerler düşecekmiş, dışarıdan bize bol para gelecekmiş. Beyefendi sen kendine Londra'da mı, New York'ta mı yer yaptın? Biz bu ülkede oturacağız. Senin nerelerde ne yaptığını ben gayet iyi biliyorum. Dünyalıklarını nerede yaptığını, dolarlıklarını, Man Adası'nı da çok iyi biliyorum ama bu milletin hakkını korumak benim ve arkadaşlarımın görevidir.“ 

"Erdoğan Şahsım Hükümetine ve şürekasına sesleniyorum. Milletten niye korkuyorsun kardeşim? Demokrasiden, sandıktan niye korkuyorsun? Yönetemiyorsun, yönetme gücünü kaybettin. Ne yaptığını bilmiyorsun. Sabah verdiğin kararı öğleden sonra değiştiriyorsun, danışacağın kimse kalmadı etrafında. Sandığı getir kardeşim, demokrasilerde milletten kaçılmaz. Yangın varsa sandığı getireceksin."

"SENİ SEÇİME ZORLAMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIM"

"Seni ve şürekanı seçime zorlamak için, seçim yaptırmak için, elimden ne geliyorsa, tüyü bitmemiş yetim için, işsizler için ne gerekiyorsa hepsi için yapacağım. Erken seçim talebi milletin talebidir. Millet seçim istiyor. Kaçan insan korkak insandır. Niye korkuyorsun kardeşim ya, çıkacaksın milletin önüne." (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Toprak Mahsulleri Ofisi: Un arzı konusunda endişeye gerek yok

SONRAKİ HABER

Dersim'de eylem ve etkinlikler 15 gün yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa