24 Kasım 2021 09:42

Dersim'de Kovid-19 tedbirleri bahanesiyle eylem ve etkinlikler 15 gün süreyle yasaklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde 2911 sayılı "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu"nun 17'nci ve 19'uncu, 5442 sayılı "İl İdaresi Kanunu"nun 11/A ve 11/C maddeleri, 1593 sayılı "Umumi Hıfzıssıhha Kanunu" hükümleri ile İl Hıfzıssıhha Meclisince alınan kararlar kapsamında sadece valilik ve kaymakamlık makamlarına 48 saat önce yapılacak müracaat sonucu uygun görülecek gösteri ve etkinliklerin gerçekleştirilebileceği ifade edildi. Her türlü basın açıklamasının mülki amirin iznine bağlandığı aktarılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Açık alanlarda yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşü, miting, açık yer toplantısı, protesto eylemi, oturma eylemi, açlık grevi, stant açmak, imza kampanyası, konser, şenlik, el ilanı, bildiri ve broşür dağıtmak, afiş, poster açmak, meşale yakmak ve taşımak, konferans, panel, sinevizyon gösterimi gibi tüm eylem ve etkinlikler, 24 Kasım günü saat 00.01'den 8 Aralık günü saat 23.59'a kadar 15 gün süreyle yasaklanmıştır."​​​​​​​ (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüksek voltajlı teşvik

Yüksek voltajlı teşvik

Erdoğan-Şimşek programıyla emekçilerin bir ayı daha gıdaya gelen yüksek zamlar ve eriyen ücretlerle geçti. Özelleştirmelerle ihya edilen sermaye gruplarına ise sadece bir ayda ‘üretmedikleri elektrik’ için 1 milyar lira teşvik verildi. Sanayi patronları da çalıştırdıkları her kadın işçi için devletten artık daha fazla teşvik alacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et