25 Kasım 2021 08:19

İzmir’de DİSK üyesi işçiler “Şalter inecek bu iş bitecek” diyerek grev çağrısı yaptı

DİSK Ege Bölge Temsilciği ve bağlı sendikaların İzmir Şubeleri “Artık yeter, geçinemiyoruz” diyerek Basmane Meydanı Kültürpark Dokuz Eylül kapısı önünde basın açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Eda Aktaş/Evrensel

Reklam

DİSK Ege Bölge Temsilciği ve bağlı sendikaların İzmir Şubeleri “Artık yeter, geçinemiyoruz” diyerek Basmane Meydanı Kültürpark Dokuz Eylül kapısı önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklama öncesi Genel-İş Sendikası binası önünde toplanan şube yöneticileri ve işçiler, “İşçi memur el ele genel greve”, “Hükümet istifa” sloganları eşliğinde açıklamanın yapıldığı alana yürüyüş gerçekleştirdi.

Sık sık genel grev çağrısı yapan işçiler, “Şalter inecek bu iş bitecek”, “Zam zulüm işkence iste AKP”, “Hükümet istifa”, “AKP mezara halk iktidara”, “Yandaşa değil emekçiye bütçe”, “Sarayın kölesi olmayacağız” sloganları attı. DİSK üyesi işçiler, “Emeğimizi ve memleketimizi savunmak için omuz omuza artık yeter” pankartı açarken açıklamaya katılan Emek Partisi ise, “Halk için bütçe, insanca yaşanacak asgari ücret, vergide adalet istiyoruz” yazılı pankart açtı.

“MÜCADELE EDERSEK İKTİDAR İÇİN KARA KIŞ OLUR”

Açıklamayı DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı okudu. Sarı, “Bu kış işçiler, emekçiler, yoksullar için kara kış olacak eğer mücadele etmezsek, ama mücadele edersek iktidarın kara kışı olacak demiştik. Artık yeter geçinmek istiyoruz, biz çalışıyoruz biz üretiyoruz ama geçinemiyoruz. Borçla yaşamaya çalışıyoruz, patronlardan daha çok vergi veriyoruz" dedi. Ekmek zammından benzine gelen zamlara değinen Sarı, "genel grev" sloganı her gün sokakta atmaya devam edeceklerini söyledi.

"ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZ DE DAHİL DİRENECEĞİZ"

"Üretimden gelen gücün kullanımı da dahil olmak üzere demokratik her türlü yöntemle direneceğiz" diyen Sarı sözlerini şöyle tamamladı; Buradan Türk-İş’e, Hak-İş’e üye işçilere, emekçilere sesleniyoruz, sadece DİSK’li üyelerin paraları pul olmuyor, sadece DİSK’li üyeler yoksullaşmıyor. Bu ülkede emekçiler yoksullaşıyor. Gelin şalteri indirelim, genel greve çıkalım, bu işe artık dur diyelim.” (İzmir/EVRENSEL)

Reklam