Özak Tekstil İşçileri DİSK Tekstil ve Öz İplik-İş'e seslendi: İşçinin yanında durun!

Urfa'da zorla ücretsiz izne çıkarılan Özak Tekstil işçileri, fabrika önünde yaptıkları açıklamada işe geri dönmek için mücadele edeceklerini yineledi, DİSK Tekstil ve Öz İplik-İş'e seslendi.

26 Kasım 2021 10:33
Paylaş

Urfa'da ücretsiz izne çıkarılan DİSK Tekstil Üyesi Özak Tekstil işçileri, bir kez daha fabrika önünde açıklama yaptı. İşlerin azalmasının faturasının kendilerine kesilmesini kabul etmediklerini vurgulayan işçiler, hem üyesi oldukları DİSK Tekstil’e hem de fabrikada yetkili sendika olan Öz İplik-İş’e çağrı yaparak yanlarında olmalarını istedi.

Fabrika önünde Özak İşçi Komitesi adına açıklama yapan Hikmet Bolik, “Bütün arkadaşlarımıza ikinci bir mağduriyet yaşatmama adına işçi komitemizin belirlediği temsilci arkadaşlarımızla buradayız. Bu hukuksuz olaya dur demek için buradayız. İşlerin azalmasının faturası işçiye kesilemez. Kâr ederken işçiye zırnık koklatmayan patron, işler düşerken neden bunun faturasını işçiye kesiyor? Hani her seferde tekrarladığınız 'biz bir aileyiz' lafları nerede?” dedi.

Pazartesi günü kendilerine selam veren bir işçinin işten çıkarıldığını hatırlatan Bolik, “Pazartesi günü kapıda bize selam veren arkadaşımızın işine neden son verdiniz? Tek bir nedeni var mı? Arkadaşlarımızın işten ayrılması için numaralarını kime, ne hakla veriyorsunuz? Bu kişiler niye arkadaşlarımızı arayıp işten ayrılmaları için ikna etmeye çalışıyor. Artık bırakın bu Ali Cengiz oyunlarını” dedi.

Tek taleplerinin işe dönmek olduğunu belirten Bolik, "Buradan fabrikada örgütlü olan Öz İplik-İş dendikasına ve DİSK Tekstil sendikasına sesleniyoruz. Gelin siz de üyelerinizin yanında durun, onurunuza sahip çıkın, üyelerinizle direnin. Bırakın bu sarı sendika anlayışını. Siz işçi sendikasısınız, patron değil, artık bunun farkına varın. Ya da biz sizleri her yerde teşhir edeceğiz” dedi. (Urfa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Amazon işçilerinin Kara Cuma eylemleriyle uluslararası dayanışma

SONRAKİ HABER

Mersin Valiliğinden Cumhuriyet Meydanı için izin çıkmadı, CHP mitingi millet bahçesinin yanında yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa