26 Kasım 2021 10:54
Son Güncellenme Tarihi: 26 Kasım 2021 22:50

Mersin Valiliğinden Cumhuriyet Meydanı için izin çıkmadı, CHP mitingi millet bahçesinin yanında yapılacak

Mersin Valiliği, Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet Meydanı’nda yapmak istediği mitingine izin vermedi. Miting, Millet Bahçesi’nin yanında yapılacak.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Mersin Valiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda yapmak istediği mitinge izin vermeyerek, mitingin yerini eski stat bölgesi olarak değiştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, döviz kurunun artması ve ekonomideki gidişata ilişkin olarak, "Anayasamızın bize tanıdığı hakları kullanarak, milletimizin sesini dinlemek üzere, 'Haydi Meydana' diyorum. İlk mitingimiz Mersin’de" ifadeleriyle miting çağrısı yapmıştı.

Edinilen bilgiye göre Mersin Valiliği, Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet Meydanı’nda yapmak istediği mitingine izin vermedi. Miting Millet Bahçesi’nin yanında yapılacak.

ALİ MAHİR BAŞARIR: MERSİN MİTİNGİNDE İNSAN SELİ OLACAK

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Valiliğin kararını eleştirdi.

Başarır, “Mersin Valiliği, 4 Aralık'ta yapacağımız miting için Cumhuriyet Meydanı’nda yapılması hukuken mümkün değil demiş. Sayın Vali, çok kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı’na bu alanda miting yapma izni vermediniz mi? Siz, Türkiye Cumhuriyeti’nin, 84 milyonun valisi olun, AKP’nin değil. Yakışmıyor" dedi.

Kendilerine gösterilen yer ile Cumhuriyet Meydanı’nın arasının 1 kilometre olduğunu belirten Başarır, "Oraya yüz binler gelecek. Biz, Tevfik Sırrı Gür Stadı ile Cumhuriyet Meydanı’nı yüz binlerle birleştireceğiz. Yani stadyumun oradan Cumhuriyet alanına kadar insan seli olacak. Söz veriyorum, size rağmen yüz binler 4 Aralık'ta meydanda olacak” dedi.

Tele1'in haberine göre, CHP Milletvekili Alpay Antmen de "Miting için başvuru yaptığımız Cumhuriyet Meydanı’na izin verilmedi. Millet Bahçesinin yanında bulunan stadın yanına verildi. Orada yapacağız. Erdoğan daha önce burada miting yaptı." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Özak Tekstil İşçileri DİSK Tekstil ve Öz İplik-İş'e seslendi: İşçinin yanında durun!

SONRAKİ HABER

Almanya'da 25 Kasım: Taleplerimizin yaşama geçirilmesi için daha kaç koalisyon kurulması gerekiyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa