29 Kasım 2021 04:07
Son Güncellenme Tarihi: 29 Kasım 2021 11:49

İzmir, Bursa, Çanakkale, Kocaeli ve Tekirdağ'da fırtına nedeniyle deniz seferleri iptal edildi

Bursa ile İstanbul arasında işletilen deniz otobüslerinin bazı seferleri kuvvetli lodos nedeniyle yapılamayacak. İzmir'de vapur seferleri durduruldu. Çanakkale'de de feribot seferleri iptal edildi.

Tayfun (Temsili görsel) | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Bursa ile İstanbul arasında işletilen deniz otobüslerinin bazı seferleri kuvvetli lodos nedeniyle iptal edildi. İzmir'de vapur seferleri geçici süreyle durduruldu. Çanakkale'de feribot seferleri iptal edildi. Kocaeli'de de lodos nedeniyle deniz seferlerine ara verildi.

BURSA'DA DENİZ OTOBÜSLERİ İPTAL EDİLDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesince işletilen Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, saat

09.30'daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas)

10.00'daki Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci)

10.30'daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) seferleri programdan kaldırıldı.

BUDO'nun saat 07.00'de yapılması planlanan Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve 08.30'daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) seferi de aynı nedenle gerçekleştirilememişti.

İZMİR’DE VAPUR SEFERLERİ İPTAL

İzmir'de etkili olan fırtına nedeniyle vapur seferleri geçici süreyle durduruldu.

İZDENİZ AŞ'den yapılan açıklamada, olumsuz hava ve deniz koşulları sebebiyle tüm vapur seferlerinin saat 08.25 itibarıyla geçici süreyle durdurulduğu belirtildi.

Öte yandan fırtına nedeniyle itfaiyeye kent genelinden ağaç devrilmesi ve çatı uçması ihbarlarının geldiği belirtildi.

ÇANAKKELE'DE DE FERİBOT SEFERLERİNE FIRTINA İPTALİ

Çanakkale'de Kuzey Ege Denizi'ndeki fırtına nedeniyle Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli için planlanan tüm feribot seferleri iptal edildi.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Kuzey Ege Denizi'nde olumsuz hava koşulları nedeniyle Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli arasında yapılması planlanan tüm tarifeli feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Buna göre, Gökçeada'dan saat 13.00, 17.00 ve 22.00, Kabatepe'den ise saat 15.00 ve 19.00 ile Bozcaada'dan 10.00, 14.00 ve 18.00, Geyikli'den 11.00, 15.00 ve 19.00'daki seferler yapılmayacak.

KOCAELİ'DE LODOS NEDENİYLE DENİZ SEFERLERİNE ARA VERİLDİ

İzmit Körfezi'nde kuvvetli rüzgar, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, bugün deniz ulaşım seferlerine olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verildi. Hava koşullarının düzelmesinin ardından seferlere yeniden başlanacağı belirtildi. Öte yandan, Eskihisar-Topçular arasında faaliyet gösteren bir feribot, kuvvetli rüzgar dolayısıyla Darıca'daki iskeleye yanaşmakta güçlük çekti.

TEKİRDAĞ'DA FIRTINA NEDENİYLE FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Tekirdağ'da etkili olan fırtına nedeniyle Marmara Denizi'ndeki adalara yapılan feribot seferleri iptal edildi, balıkçılar denize açılamadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı fırtına ve yağış uyarısının ardından Tekirdağ'da sabah saatlerinde etkili olan fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi, Tekirdağ'dan Karabiga, Avşa ve Marmara Adası feribot seferleri iptal edildi. Marmara Denizi'ndeki adalara yapılacak feribot seferlerinin fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından başlanacağı belirtildi. Uluslararası taşımacılık yapan 10 tanker ve şilep de Tekirdağ açıklarında demirledi.

Dalgaların kıyılara vurduğu Tekirdağ, Şarköy, Hoşköy, Kumbağ ve Barbaros balıkçı barınaklarındaki balıkçılar fırtına nedeniyle denize açılamadı.

AFAD vatandaşları fırtınada, çatı uçması, ağaçların devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı baca zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması konusunda uyardı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsviçre'de halk, "aşı sertifikası zorunluluğunun" devamından yana oy kullandı

SONRAKİ HABER

Sağlığa bütçe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa