29 Kasım 2021 14:18

Bakan Koca: Fırtına nedeniye 4 kişi yaşamını yitirdi 38 kişi yaralandı

Marmara Bölgesi'nde günboyunca etkili olan lodos fırtınası ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 4 kişinin yaşamını yitirdiği 38 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Bursa | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Marmara Bölgesi'nde dünden beri etkili olan lodos ve fırtınayla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından açıklama yaptı. Koca fırtına nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybettiği 38 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Lodos fırtınası nedeniyle İstanbul, Bursa ve Bolu’da maddi hasar ve yaralanmaların meydana geldiğini aktaran Koca, İstanbul Esenyurt, Arnavutköy, Avcılar ve Başakşehir ilçeleri yoğunlukta olmakla birlikte bazı ilçelerde afet olaylarının yaşandığını duyurdu.

Bakan Koca paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Saat 17.30 itibarı ile afette son durum: Olayda 38 kişi yaralanmış, 4 kişi ise hayatını kaybetmiştir. Yaralılar, olay yerine görevlendirilen 112 ambulanslarımız ile hastaneye nakledilmiştir.

Olay olan illerde 24 adet 112 Ambulansı, 3 adet UMKE Timi ile 87 sağlık personeli görev başındadır. Bölge halkına ve bütün ülkemize başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Polonya’dan Omicron varyantı sonrası yeni tedbirler

SONRAKİ HABER

İstanbul'da fırtına nedeniyle saat 18.00'e kadar motosiklet ve elektrikli scooter kullanımı kısıtlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa