01 Aralık 2021 14:06

Kaymakamlıktan çocuklarının devlet korumasına alınmasını isteyen işçiye "Sigortalı işi var!" yanıtı

Antep’te çocuklarının devlet korumasına alınmasını isteyen işçi ile ilgili açıklama yapan Kaymakamlık "Sigortalı işi var!" dedi. İşçi yanıta tepki gösterdi.

Fotoğraf: @Ali_1980_kilic'in Twitter paylaşımından alınmıştır

Paylaş

Mesut BAYLAV
Antep

Antep’te geçtiğimiz günlerde gündem olan, Ali Kılıç Kaya isimli vatandaşın valiliğe çocuklarının devlet korumasına alınmasını talep ettiği dilekçenin ardından Şahinbey Kaymakamlığı'ndan konuya dair açıklama geldi. Kaymakamlık "Yapılan inceleme neticesinde A.K ve ailesinin kendilerine ait 3+1 ev sahibi olduğu ve evde eşya eksiklerinin bulunmadığı, A.K’nin sigortalı olarak bir işyerinde çalıştığı anlaşılmıştır” dedi. Üç çocuk babası olduğunu, asgari ücretle çalıştığını ve EYT mağduru olduğunu ifade eden İşçi Ali Kılıç Kaya sosyal medya hesabından kaymakamlığın açıklamasına tepki gösterdi.

“NE DAYANACAK GÜCÜM NE DE UMUDUM KALDI”

İşçi Ali Kılıç Kaya Gaziantep Valiliği’ne yazdığı dilekçede üç çocuk babası olduğunu, asgari ücretle çalıştığını ve EYT mağduru olduğunu ifade ederek, "Okula giden iki çocuğum var ve ben çocuklarımın beslenme, yol, kıyafet hiçbir ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldim. 8 yaşındaki Mustafa ve 16 yaşındaki Yasin’in yatılı olarak devlet yurduna yerleştirilmesini talep ediyorum. 5 yaşındaki gelişim geriliği olan Kayra’nın da devlet korumasına alınmasını istiyorum çünkü ben çocuğumun alması gereken temel gıda ihtiyaçlarını dahi artık karşılayamıyorum. Kendimle ilgili düşüncem artık ne dayanacak gücüm ne de umudum kaldı” dedi.

KAYMAKAMLIK: SİGORTALI İŞİ VAR!

Sosyal medyada hesabında da "Bazen mücadele etmekten vazgeçersin çünkü sonucun değişeceği ile ilgili umudun kalmamıştır” notuyla dilekçenin fotoğrafını paylaşan Kılıç’ın paylaşımı sosyal medyada yayıldı.

Şahinbey Kaymakamlığı bugün konuya dair bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı sosyal medya paylaşımlarında A.K. isimli bir vatandaşın Gaziantep Valiliği’ne bir mektup göndererek çocuklarına bakamadığını söyleyip, çocuklarının devlet korumasına alınmasını istediğine dair bilgilere yer verilmektedir. Kaymakamımız, Sosyal Hizmet Merkezimiz ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı idari amirlerimiz tarafından 29 Kasım 2021 tarihinde konuyla ilgili bir inceleme yapılmıştır. Yapılan inceleme neticesinde A.K ve ailesinin kendilerine ait 3+1 ev sahibi olduğu ve evde eşya eksiklerinin bulunmadığı, A.K’nin sigortalı olarak bir işyerinde çalıştığı anlaşılmıştır. A.K’nin eşi E.K, mektuptan haberi olmadığını ve herhangi bir talepleri bulunmadığını beyan etmiştir. AK’nin fevri davranışlarının bulunduğunun tespiti üzerine çocukların bu süreçte zarar görmemesi için Kaymakamlığımız tarafından takip edilecek, çocukların eğitim vb. ihtiyaçları Kaymakamlığımız tarafından karşılanacaktır.”

İŞÇİ SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİ

Ali Kılıç Kaya sosyal medya hesabı üzerinden Kaymakamlığın açıklamasını eleştirdi. Kaya, yaptığı paylaşımda “Sayın kaymakam bey evimizde ağırladık sizi ve bütün sorduklarınıza samimice cevap verdiğimizi düşünüyorum. Evde tek kişinin asgari ücretle çalıştığını evin hem ipotekli hem de kredi borcu olduğunu, 5 yaşındaki gelişim geriliği olduğunu, alması gerekli olan gıda maddelerini alamadığımızı, 8 yaşındaki çocuğa yatacak bir baza dahi alamadığımızı, evden okula giden 2 öğrencinin olduğu bunların okul masraflarını karşılayamadığımızı hepsini söyledik. Sizden gelecek hiçbir yardımı yaptığınız açıklama dolayısıyla kabul etmiyoruz. Bilgilerinize sayın Kaymakam bey” dedi.  

ÖNCEKİ HABER

Öğrencilerin gözünden döviz tartışmaları

SONRAKİ HABER

Güzel yarınlar için mücadeleye!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa