SES ve Türk Sağlık-Sen üyesi emekçiler açıklama yaptı | Sağlık emekçisi ek zam istiyor
"Sağlık işi ekip işidir" diyen sağlık emekçileri hiçbirimiz geçinemiyoruz diyerek Türkiye'nin pek çok ilinde açıklama yaparak zam talep etti.
Bütün sağlık çalışanlarına müjde olarak sunulan yasadan yalnızca hekimlere düzenleme çıktı. "Sağlık işi ekip işidir" diyen sağlık emekçileri hiçbirimiz geçinemiyoruz diyerek Türkiye'nin pek çok ilinde yaptıkları eylemde zam talep etti.
İSTANBUL OKMEYDANI: "HEP BİRLİKTE SEFALETE MAHKUM EDİLDİK"
Okmeydanı Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesinde çalışan sağlık emekçileri sadece hekimlere yönelik yapılan düzenlemeyi protesto etti. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Türk Sağlık-Sen (TSS) üyesi emekçiler sefalete mahkum olmayacağız diyerek ortak açıklama yaptı. Zam talebiyle bir araya gelen işçiler adına açıklamayı SES Şişli Şube EşBaşkanı Fadime Kavak okudu.
Yapılan düzenlemeyle hekim dışı sağlık emekçilerinin yok sayılarak ekip ruhunun bozulduğunu söyleyen Fadime Kavak, "Kanun teklifinin TBMM’de kabul edilmesi rakamlardan bağımsız, 39 branşta hizmet veren sağlık emekçisini devre dışı bırakmış, aradaki rakamsal uçurumu iyice derinleştirmiştir. Son 20 yıldır sağlık hizmetini tamamen piyasa koşulları ile yöneten iktidar, biz sağlık emekçilerini hasta ile karşı karşıya getirmiş, bunun sonucunda sağlıkta şiddeti tırmandırmıştır. Yapılan bu son düzenlemede ise ekibi kendi içinde bölüp, zaten oldukça kötü olan koşullarımızı daha da kötüleştirerek bize üvey evlat muamelesi yapmıştır" dedi. Sağlık emekçilerinin aldığı maaşın yoksulluk sınırının çok altında kaldığınıbelirten Kavak, "Hep birlikte sefalete mahkum edildik. Değil konforlu yaşamak günlük zorunlu ihtiyaçlarımızı dahi karşılayamaz duruma geldik. Biz sağlık emekçilerinin çalışma koşulları her geçen gün ağırlaşırken aldığımız ücretler düşmekte, tuttuğumuz nöbetin parasını dahi alamayıp zorunlu izin kullandırılıyoruz" diye konuştu.
"ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZÜ KULLANACAĞIZ"
İki gündür Türkiye'nin farklı hastanelerinde sağlık emekçilerinin hastane önlerinde taleplerini anlatmaya çalıştığına değinen Kavak, "Sesimizi duyun, taleplerimizi dikkate alın, aksi halde üretimden gelen gücümüzü kullanarak hizmet üretmeyeceğiz" dedi. Ardından Kavak, sağlık emekçilerinin taleplerini ise şöyle sıraladı:
- Sahada iş barışını bozan, performans sistemi kaldırılarak bütün ödemelertek kalemde yapılsın.
- Sabit ücretlerimize gerçek enflasyon oranında ek zam verilerek yoksulluksınırının üzerine çıkarılsın.
- 4-B süresiz sözleşmeli ve 3+1 sözleşmeli çalışan arkadaşlarımız kadroyaalınsın.
- Hastanelerde bütün sağlık emekçilerinin çocuklarını güvenle bırakabileceğikreşler açılsın.
- Ek gösterge seçim vaadi olmaktan çıkarılıp 3600’den başlayarak kademeliolarak 7200’e kadar tüm sağlık emekçilerine uygulansın.
- Vergi dilimi soygununa son verilerek asgari ücretten vergi alınmayıp, bununüstündeki gelirimizde % 10’a sabitlensin.
- Gıda, elektrik, doğalgaz gibi zorunlu temel ihtiyaç kalemlerinden dolaylıvergiler kaldırılsın.
“Son olarak sağlık bir ekip işidir, bu ekibin ruhunu ve iş barışını bozmayın diyoruz” denildi.
Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'nde çalışan sağlık emekçileri ek gösterge ve ücret artışı taleplerini dile getirdi.
December 3, 2021
(İstanbul/EVRENSEL)
İZMİR’DE ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇALIŞANLARI 2 SAATLİK İŞ BIRAKTI
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde SES, Sağlık-İş ve Türk Sağlık-Sen üyesi sağlık emekçileri, sağlık bakanlığının ek gösterge ve ücret artışıyla ilgili açıklamasına tepki gösterdi.
Bakanlığın “müjde” olarak açıkladığı kararın iş barışını bozduğunu dile getiren sağlık emekçileri bugün sabah 2 saat iş bıraktı. Ayrıca 6 Aralık pazartesi günü tüm gün iş bırakma çağrısında bulunuldu.
Hastane başhekimlik önünde bir araya gelen sağlık emekçileri hastane bahçesinde alkışlarla AMATEM binasına yürüyüş gerçekleştirdi. Sağlık emekçileri adına basın açıklamasını Türk Sağlık-Sen yöneticisi Tolga Değerli ve SES İşyeri Temsilcisi Cengiz Tekçam okudu.
December 3, 2021
Sağlık işinin ekip işi olduğu hatırlatılan açıklamada, “Üretenlerin sözünü bütünlüklü kurmak zorunda olduğumuzu bir kez daha görmekteyiz. Sözümüzü bütünlüklü kuruyor Uyarıyoruz sağlık ekip işidir ve bu ekip oyunu bozar. 6 Aralık günü üretimden gelen sözümüzü kullanarak iş üretmiyoruz. Haklarımızdan, vazgeçmeyeceğiz, susmayacağız” denildi. (İzmir/EVRENSEL)
İZMİR’DE SAĞLIK EMEKÇİLERİ: MAAŞ ARTIŞI AYIRIMSIZ TÜM SAĞLIK EMEKÇİLERİNE UYGULANSIN
SES İzmir Şube, İzmir Tabip Odası, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İzmir Şubesi, İzmir Eczacı Odası, Diş Hekimleri Odası ve Tüm Rad Der, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde “Sağlık ekip işidir” diyerek basın açıklaması düzenledi.
Kurumlar adına ortak basın açıklaması okuyan SES İzmir Şube Eş Başkanı Nursel Yücesoy, “Yıllardır verdiğimiz mücadelemizde sağlık alanının bir ekip işi olduğunu, tüm sağlık emekçilerinin insanca yaşayacak ücretler alması gerektiğinin söylüyoruz” dedi.
“MÜCADELEMİZİ DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ”
Ek göstergenin tüm sağlık emekçilerine uygulanmasını talep ettiklerini dile getiren Yücesoy, “Sağlık Bakanı’nın açıklamasında yer alan hekimlere yönelik maaş artışı ayırım gözetilmeksizin tüm sağlık emekçileri için uygulansın. Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ücretlerinin yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasını talep ediyoruz. Tüm bu koşullarda biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri sokakta, alanda iş yerlerimizde sesimizi daha gür çıkaracağız, mücadelemizi daha da büyüteceğiz” diye ekledi.
“İŞ BARIŞIMIZI BOZAN UYGULAMALARI KABUL ETMİYORUZ”
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde SES, İzmir Tabip Odası, Genel Sağlık-İş, Sağlık-İş, Birlik, Eğitim Sen ve Eğitim İş ortak açıklama yaptı. Hastane girişi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, sağlık ekip işi olduğunu vurgulayarak, bakanlığın ayrımsız tüm sağlık çalışanlarının ücretlerine zam yapması gerektiğini söyledi.
Sık sık “Sağlık ekip işidir ayrıştırmayın” sloganları atılırken, “İş barışımızı bozan adaletsiz uygulamaları kabul etmiyoruz. Ayrıştırmadan, hepimiz için iyileştirme yapılsın. İdari personelin hak gasbına ve vergi adaletsizliğine son verilsin. Zamlar geri alınsın, temel tüketim ürünlerindeki vergiler kaldırılsın. İnsanca yaşayacak ücret için ek zam, ek ödeme değil, döner sermaye değil tek ödeme ve tüm sağlık emekçileri için yıpranma payı istiyoruz” denildi.
Ayrıca, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Selçuk Devlet Hastanesi, Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesinde çalışan sağlık emekçileri de bakanlığın kararı protesto etti. (İzmir/EVRENSEL)
MANİSA’DAN SAĞLIK EMEKÇİLERİ: BÜTÜN ÖDEMELERİ TEK KALEMDE YAPILSIN
SES Manisa Şubesi, Merkez Efendi Devlet Hastanesi önünde “Sağlık işi ekip işidir. Yapılan iyileştirmeler ayrımsız olarak tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine yapılmalıdır” diyerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklama Manisa Tabip Odası da destek verdi.
Basın açıklamasını okuyan SES Manisa Şube Eş Başkanı Pehlivan, “Hekim dışı sağlık emekçileri yok sayılarak ekip ruhu bozulmuştur, iş barışımız bozulmuştur” dedi.
Performans sisteminin kaldırılarak, bütün ödemelerin tek kalemde yapılması gerektiği belirtilen Pehlivan, sağlık emekçilerinin talepleri sıralandı.
Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran ise, ortak mücadele çağrısı yaparak, “Mücadeleyi birleşe birleşe büyüteceğimize inanıyoruz” diye ekledi. (Manisa/EVRENSEL)
BURSA’DA SAĞLIK EMEKÇİLERİ İŞ YAVAŞLATTI: “İNSANCA YAŞAMAYA YETECEK ÜCRET İSTİYORUZ!”
"Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçilerine ayrımsız ek zam" diyen sağlık emekçileri Bursa'da Çekirge Devlet Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi ve Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi'nde açıklama yaparak iş yavaşlattı.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası hastane önlerinde yapılan eylem sonrası sendika binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
KESK ortak salonunda yapılan açıklamayı okuyan SES Bursa Şube Başkanı İrfan Açık, “Sağlık Bakanının kaçırdığı bir nokta var. Sağlık ekip işidir. Bir düzenleme yapılacaksa ekibin her bireyi için adil bir şekilde yapılmalıdır. Ekip arasında derin uçurumlar yaratacak düzenlemeler yapılmamalıdır. İş barışını bozan bu tarz ayrımcı düzenlemeler sağlık alanındaki sorunları çözmek bir yana, daha da derinleştirmektedir. Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin emekliliğe yansıyacak temel ücretleri yoksulluk sınırı üzerine çıkarılsın. Yıllardır sözü verilen ek gösterge 3600’den başlayarak kademeli olarak 7200’e kadar tüm sağlık emekçilerine uygulansın. Sağlık Bakanı’nın açıklamasında yer alan hekimlere yönelik maaş artışı ayırım gözetilmeksizin tüm sağlık emekçileri için uygulansın” dedi.
Sağlık Sen ve Türk Sağlık Sen başta olmak üzere sağlık alanında işkolunda örgütlü tüm emek ve meslek örgütlerine çağrıda bulunan Açık, “Bir sendika iş bırakırken diğer sendikanın üyelerinin çalışması ‘Grev’ kırıcılıktır. Hiç kimse ‘grev’ kırıcı olmasın. Emekçilerin hakları için birlikte hareket edelim. Gün tabandan gelen sesi dinelme ve cevap olma günüdür. Farklılıklarımızı bir kenara bırakarak işkolu emekçileri için kazanım elde etme günüdür. Biz SES olarak; emekçilerin kazanım elde etmesi için her türlü eylem/etkinlikte tüm örgütler ile ortaklaşmaya hazırız” dedi.
SES Bursa Şube Başkanı İrfan Açık Taleplerini şöyle sıraladı;
- Döner sermaye performans uygulamalarının kaldırılarak yoksulluk sınırı üzerinde emekliliğe yansıyan temel ücret
- 3600-7200 ek gösterge
- COVID-19’un iş kazası ve meslek hastalığı sayılması
- Yıpranma Payı (Bursa/EVRENSEL)
MERSİN
Mersin'de sağlık emekçileri geçinemiyoruz diyerek ek zam talebinde bulundu.
Sağlık emekçileri Mersin'de Şehir Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Mersin Üniversitesi Hastanesi Toros Devlet Hastanesinde 8 ila 9 arası bir saat iş bırakarak hastane önünde taleplerini haykırarak eylem yaptılar.
SES Sağlık Sen Sendikası ve Türk Tabipleri Birliğinin ortaklaştırarak yaptığı bir saatlik iş bırakma eylemine ilgi yoğundu. Ardından saat 09.30’da SES ve TTB bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına sendikalarından bağımsız Sağlık Sen ve Türk Sağlık Sen üyeleri de destek verdi.
Basın açılamasını Mersin sağlık ve sosyal hizmet emekçileri sendikası yönetim kurulu üyesi Filiz Çelebi okudu.
Çelebi taleplerini şu şekilde sıraladı:
- Tüm sabit ücretlere gerçek enflasyon oranında ek zam verilsin
- Vergi dilimi soygununa son verilsin
- Asgari ücretten vergi alınmasın
- Asgari ücretin üstündeki gelirimizde vergi yüzde 10'da sabitlensin
- 3600 ek gösterge seçim vaadi olmaktan çıkarılsın biran önce düzenleme yapılsın
- Gıda, elektrik, doğal gaz gibi temel ihtiyaç maddelerinden alınan dolaylı vergiler kaldırılsın
- Sağlık iş kolunda 5 yıla 1 yıl yıpranma düzenlemesi yapılsın erken emeklilik düzenlensin
- 12 Saat üzeri çalışma yasaklansın mesai sonrası çalışma iki kat ücretlendirilsin
- 4-B süresiz sözleşmeli, 3+1 sözleşmeli kadroya alınsın istiyoruz.
"İŞ BARIŞINI BOZMAYIN"
Mersin Üniversitesi Hastanesi önünde SES ve TTB'nin ortak yaptığı açıklamayı SES Mersin Şube Yöneticisi Sevgi Başkavak okudu.
Başkavak, 1 Aralık'ta yapılan düzenlemeye itiraz ederek "Bizler bu hastanenin sağlık emekçileri olarak; yine haksız ve adaletsiz bir uygulamanın karşısında olmak ve hakkımız olanı talep etmek için buradatoplanmış bulunmaktayız. Sağlık Bakanı tarafından 'bütün sağlık çalışanlarına müjde' diye sunulan ancak sadece hekimlere yönelik yapılan düzenleme ile hekim dışı sağlık emekçileri yok sayılark ekip ruhu bozulmuş, iş barışımız sekteye uğramıştır. 39 branşta hizmet veren sağlık emekçisi devre dışıbırakmış, aradaki rakamsal uçurum iyice derinleşmiştir" dedi.
Başkavak, ekonomik kiriz ve çalışma koşullarının zorluğuna değinerek, "Ekonomik krizi her geçen gün biraz daha iliklerimize kadar hisseden biz sağlık emekçilerinin aldığı maşlar yoksulluk sınırının bile altında kalarak hep birlikte sefalete mahkum edildik. Biz sağlık emekçilerinin çalışma koşulları her geçen gün ağırlaşırken aldığımız ücretler düştü. Oysa bizlerin ürettiği hizmet çok kıymetlidir. Bunu görmezden gelemesine, bizi daha fazla değersizleştirmesine izin vermiyeceğiz. Sahada iş barışını bozan, performans sistemi kaldırılarak bütün ödemeler tek kalemde yapılsın. Son olarak sağlık bir ekip işidir, bu ekibin ruhunu ve iş barışını bozmayın diyoruz" diyerek mücadelelerinin devam edeceğini belirti. (Mersin/EVRENSEL)
DERSİM’DE İŞ YAVAŞLATMA EYLEMİ
Dersim'de Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) şubesi, iş barışını bozan adaletsiz uygulamalara karşı bugün 11:00-13:30 arası iş yavaşlatma eylemi gerçekleştirdi. Ardından12.30'da Devlet hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan Serap Kahraman, meclisten geçen yasa tasarısı ile iktidarın sağlık alanına bakışını net olarak bir kez daha görüldüğünü belirterek "Sağlık alanının piyasalaştırılmasının sonuçlarından biri olan hekim ve hekim dışı çalışan ayrıştırması iş barışını bozarak emekçiler üzerinden sömürüyü daha da derinleştirmiştir." dedi.
Sağlık alanının bir ekip işi olduğunu, tüm sağlık emekçilerinin insanca yaşayacak ücretler alması gerektiğini belirten Kahraman "Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin emekliliğe yansıyacak temel ücretleri yoksulluk sınırı üzerine çıkarılsın. Yıllardır sözü verilen ek gösterge 3600’den başlayarak kademeli olarak 7200’e kadar tüm sağlık emekçilerine uygulansın.
Sağlık Bakanı’nın açıklamasında yer alan hekimlere yönelik maaş artışı ayırım gözetilmeksizin tüm sağlık emekçileri için uygulansın. Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarının ücretlerinin yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasını talep ediyoruz. Tüm bu koşullarda biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri sokakta, alanda iş yerlerimizde sesimizi daha gür çıkaracağız, mücadelemizi daha da büyüteceğiz…" diye konuştu. (Dersim/EVRENSEL)
ELAZIĞ: AYRIMSIZ TÜM SAĞLIKÇILARA ZAM
SES Elazığ Şubesi sağlık bakanlığının sadece bir meslek grubuna zam yapılmasını kınayarak bir basın açıklaması yaptı. Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi bahçesinde yapılan açıklamada SES Şube Başkanı Fulya Yeğin ”Bakanın ayrıştırıcı, düşmanlaştırıcı, iş barışını bozan bu dilini kabul etmiyoruz” dedi.
Sağlık Bakanının günler öncesinden yaptığı sağlıkçılara ‘yakın zamanda müjde vereceğiz’ açıklamasının ardından müjdenin ne olacağı tüm sağlık çalışanları içinde merakla beklendiğini söyleyen Yeğin, “Bir iyileştirme yapılacaksa sağlık hizmetinin bütünlüklü bir hizmet olduğu ve bu iyileştirmeden ayrımsız tüm sağlık çalışanlarının faydalanması gerektiği talebimizi buradan yineliyoruz” dedi.
“Bu ekonomik koşullarda biz sağlık çalışanlarının maaşları günden güne erimiştir. Tüm tüketim ürünlerine her gün yeni zamlar gelirken, piyasa koşullarının her gün ne olacağı bilinmezken, yeni vergi artışları hemen kapımızdayken, gerçek enflasyon nerdeyse yüzde 50’lileri bulmuşken maaşlarımıza dalga geçilir gibi yapılan zamlardan sonra müjde diye ortaya atılan balon patlamıştır. Artık yeter, geçinemiyoruz” diye belirten Yeğin, Hekim ve hekim dışı sağlık personeli ifadelerini kabul etmediklerini söyledi.
SES Elazığ Şubesi, Sağlık Bakanlığının sadece bir meslek grubuna zam yapma teklifine tepki gösterdi
— Evrensel Gazetesi (@evrenselgzt) December 3, 2021
”Bakanın ayrıştırıcı, düşmanlaştırıcı, iş barışını bozan bu dilini kabul etmiyoruz”https://t.co/irQCjrsxHA pic.twitter.com/9mA4DUqGXk
Son olarak Yeğin şunları belirtti: Biz birlikte sağlık hizmeti üretiyoruz, bir ekip işi yapıyoruz ve ekibin iş barışını bozmanıza izin vermeyeceğiz. Yaptığımız mesleğin riski düşünülerek maaşlarımıza gerekli zamlar meslek grubu gözetilmeden ayrımsız tüm sağlık çalışanlarına yapılmalıdır. (Elazığ/EVRENSEL)
EDREMİT: İŞ BARIŞINI VE EKİP ANLAYIŞINI ZEDELEYECEK BOYUTTA
Balıkesir’de Edremit Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık emekçileri basın açıklaması yaptı. Saat 12.30 da Hastane önünde toplanan emekçiler "Geçinemiyoruz, tükeniyoruz" dedil. Sağlık emekçileri adına açıklamayı Sağlık Emekçileri Sendikası Yürütme Kurulu Üyesi Bünyamin Karataş okudu. Karataş yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığı 1 Aralık’ta yaptığı açıklamada, ‘Hekimler başta olmak üzere, sağlık çalışanlarımıza maddi hakların iyileştirilmesi’ diye duyuru yapmış, kamuoyunda sağlıkçıların geneline diye anlaşılan duyurunun herkesi kapsamadığı, çalışanlar arasında ayrım yapıldığının anlaşılması gecikmemiştir. 1 Aralık'ta yapılan bu değişiklik hekimler bakımından elbette olumludur. Ancak sağlığın ekip hizmeti olduğu gerçeği unutulmuş ve aynı ekipte yer alan sağlık emekçileri arasındaki mali haklar bakımından var olan eşitsizlik daha da eşitsiz bir hale getirilmiştir. Bu düzenleme sağlık alanı tehlikeli işler kapsamında olduğu ve sağlık emekçilerinin yaptığı işin riski göz önüne alındığında hekimler için yapılan kısmi artışlar yıllardır mücadelesini verdiğimiz yoksulluk sınırı üzerinde temel ücret talebimize halen ulaşmamıştır. Bu değişiklik siyasiler tarafından öyle abartılarak anlatılmaktadır ki, sağlıkta şiddeti körüklemesinden endişe etmekteyiz. Yine ekibin bir parçası olan tüm sağlık emekçilerine yönelik artış yapılmaması, iş barışını ve ekip anlayışını zedeleyecek boyuttadır. Sağlık ekip işidir. Bir düzenleme yapılacaksa ekibin her bireyi için adil bir şekilde yapılmalıdır. Ekip arasında derin uçurumlar yaratacak düzenlemeler yapılmamalıdır. İş barışını bozan bu tarz ayrımcı düzenlemeler sağlık alanındaki sorunları çözmek bir yana, daha da derinleştirmektedir. Buradan Sağlık Bakanı’na, hükümete ve TBMM’de grubu bulunan tüm siyasi partilere sesleniyoruz: Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin emekliliğe yansıyacak temel ücretleri yoksulluk sınırı üzerine çıkarılsın. Yıllardır sözü verilen ek gösterge 3600’den başlayarak kademeli olarak 7200’e kadar tüm sağlık emekçilerine uygulansın. Sağlık Bakanı’nın açıklamasında yer alan hekimlere yönelik maaş artışı ayırım gözetilmeksizin tüm sağlık emekçileri için uygulansın.” (Balıkesir/EVRENSEL)
KAYSERİ: “İYİLEŞTİRME TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YAPILMALI”
Kayseri’de SES ve Türk Sağlık Sen, müjde olarak sunulan yasadan yalnızca hekimlere düzenleme çıkmasına tepki gösterdi. SES Kayseri Şubesi poliklinikler, Türk Sağlık Sen Kayseri Şubesi Başhekimlik önünde açıklama yaptı. SES Kayseri Şubesi “sağlık ekip işidir, herkes için insanca yaşayacak ücret istiyoruz” derken Türk Sağlık Sen Kayseri Şubesi ise, “İyileştirme tüm çalışanları kapsamalı” ifadelerini kullandı.
Erciyes Üniversitesi poliklinikleri önünde bir araya gelen SES Kayseri üyeleri adına SES Kayseri Şube yöneticisi Hasan Gönen açıklama yaptı. Gönen, "Yapılan bu ek ödeme düzenlemesinin sadece hekimleri değil tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir” diyen Gönen, “Sağlık ekibinin her bireyi için haklarımızı alıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Herkes için insanca yaşayacak ücret istiyoruz” diye konuştu.
Türk Sağlık Sen Kayseri Şubesi ise Şehir Hastanesi Başhekimlik binası önünde bir araya geldi. Hekimlere yapılan iyileştirmenin tüm sağlık çalışanlarına yapılması istendi. Türk Sağlık Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, “Ekmeğimizin, boğazımızdan geçecek helal lokmamızın alınmamasını istiyoruz. Sağlık bir ekip işidir, ayrımcılık yapmayalım, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. İnşallah da TBMM'mizden bizim için hayırlı, güzel, müjdeli haberler geleceğini ümit ediyor ve bekliyoruz” şeklinde konuştu. (Kayseri/EVRENSEL)
ANTALYA: BİRLİKTE HAREKET EDELİM
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi (SES) Muratpaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama düzenledi.
SES üyeleri adına konuşan Şube Eş Başkanı Dr. Kaan Taşer sağlık hizmetlerinin bir ekip işi olduğunu vurgulayarak, "Salı günü TBMM’de kabul edilen yasa ile adeta sağlık hizmeti ekip hizmeti olmaktan çıkarılmış ve sağlık emekçileri arasındaki iş barışı daha da bozulmuştur. Salı gününden beri Sendika Genel Merkezimiz TBMM’de siyasi partiler ile yaptığımız görüşmeler, şubeler olarak bizler yaptığımız basın açıklamaları, sosyal medya etkinlikleri ile tüm işkolu emekçileri için adil bir düzenleme yapılması için çaba içinde olduk. Sağlık hizmeti ekip hizmetidir. Ekip arasında ayrımcılık yapmayın dedik. Ancak hükümet taleplerimize kulaklarını tıkadı” dedi.
6 Aralık Pazartesi günü uyarı amaçlı iş bırakma eylemi yapacaklarını söyleyen Taşer, "Emekçilerin hakları için birlikte hareket edelim. Gün tabandan gelen sesi dinleme ve cevap olma günüdür. Farklılıklarımızı bir kenara bırakarak işkolu emekçileri için kazanım elde etme günüdür. Biz SES olarak; emekçilerin kazanım elde etmesi için her türlü eylem/etkinlikte tüm örgütler ile ortaklaşmaya hazırız” diye konuştu.
SES Alanya ve Finike şubeleri de hastanelerinin önünde basın açıklaması düzenleyerek yasayı protesto ett