4 Aralık 2021 11:17
/
Güncelleme: 17:43

Tıbbi cihazda yine kriz: Acil travma ameliyatları bile durabilir

Tıbbi cihaz sektöründe yaşanan sorunların krize dönüştüğünü belirten CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Acil travma ameliyatları bile durabilir, bakanlıklar krizi yalnızca seyrediyor” dedi.

Tıbbi cihazda yine kriz: Acil travma ameliyatları bile durabilir

Murat Emir | Fotoğraf: CHP

Tıbbi cihaz sektöründe yaşanan sorunların döviz kurundaki artışla krize dönüştüğünü belirten CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, sektör temsilcilerinin bakanlıklara, alacaklarının ödenmemesi takdirde pazartesi gününden itibaren ürün tedarikini durdurmak zorunda kalacaklarına yönelik bir yazı yazdıklarını açıkladı. Emir, “Acil travma ameliyatları bile durabilir, bakanlıklar krizi yalnızca seyrediyor” dedi.

HASTANELER ÜRÜN TEDARİK EDEMEYECEK

Kamu ve üniversite hastanelerinin 36 aylık vadeleri bulan borçlarının ödenmemesi nedeniyle tıbbi cihaz sektörünün bir buçuk yıldır ciddi bir kriz içerisine itildiğini belirten CHP’li Emir, hastanelerin artık ürün tedarik edememe tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi. Yaklaşık bir yıl önce Sağlık Bakanlığını “Bir gazlı bez dahi alamayacaksınız” sözleriyle uyardığını hatırlatan Emir, sektör temsilcilerinin hem Sağlık Bakanlığına hem de Hazine ve Maliye Bakanlığına yazdığı yazının gelinen durumu ortaya koyduğunu belirtti. 

"TALEPLERİ KARŞILAYAMAYACAĞIZ"

Sektör temsilcilerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına yazdıkları yazıda şu ifadeler kullanıldı: “Tıbbi cihaz kapsamında yapılan malzeme alımlarının ödeme sürelerinin belirsizliği nedeniyle tıbbi cihaz firmaları ekonomik özgürlüğünü kaybetmiştir. Tıbbi cihaz firma ödemelerinin 60 gün vade ile gerçekleştirilmesini talep ediyoruz. Her yıl Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatlarının TEFE-TÜFE ortalamasına göre arttırılmasını istiyoruz. 2020-2021 tıbbi cihaz firma alacaklarının ödenmesini istiyoruz. 2022 yılı alım vadeleri belirleninceye kadar bakanlığınızın kurum taleplerini karşılayamayacağımızı bildiririz.” (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çayırhan’da çakal sofrası

Çayırhan’da çakal sofrası

AKP iktidarının özelleştirmek istediği Çayırhan Termik Santrali ve maden işletmesinin ‘adrese teslim’ ihalesi bugün gerçekleştirilecek. İşçiler ve kamuoyu özelleştirmeye karşı çıkarken, adrese teslim ihaleye sicili kabarık patronların katılması bekleniyor. Çayırhan’ı yutacak sofrada IC İçtaş, Cengiz, Kolin, Limak, Alagöz, Ciner, Yıldızlar SSS var. Ödenmeyen işçi ücretleri madenin satış fiyatından fazla!

317.36 milyon TL: Yunus Emre Termik Enerji Santralinin son 3 ayda ürettiği elektriğin değeri

204.9 milyon TL: Aynı dönemde 1000 işçinin ortalama ücretlerden patrona 'maliyeti'

0 TL: Şirket 2021, 2022 ve 2023 yıllarında hiç vergi ödemedi

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et