04 Aralık 2021 12:05

Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu: Büyüme rakamları halkın gerçeğini yansıtmıyor

Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu, Derince Yenikent Mahallesi’nde "İnsanca yaşam emekten ve halktan yana bütçe istiyoruz” talebiyle açıklama yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu Derince Yenikent Mahallesi’nde “Geçinemiyoruz, insanca yaşam emekten ve halktan yana bütçe istiyoruz” talebiyle açıklama gerçekleştirdi. Açıklamaya KESK’e bağlı sendikaların şube yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve dernek yöneticileri katildi.

Platform adına açıklamayı okuyan Yapı-Yol Sen Kocaeli Şube Başkanı Etem Kartal, "Siyasi iktidarın övünerek açıkladığı büyüme rakamlarının hiçbir toplumsal ve gerçekçi karşılığı yoktur. Eğer bugüne kadar ülke ekonomisi büyüdü ise yoksul hane sayısı neden artıyor. Bu büyüme hormonlu bir büyümedir. Halkın payına işsizlik ve yoksulluk düşmüştür. Artık karnımız attığınız vatan, millet, din, iman nutuklarına doydu. Yoksul halktan fedakarlık istemek yerine, yaşadığınız saltanattan vazgeçin. Makam arabalarınızdan lüks harcamalarınızdan vazgeçin” şeklinde konuştu.

KESK’in 19 Aralık’ta Kartal’da gerçekleşecek etkinliğine çağrıda bulunan Kartal, "Bütçeler iktidarların tercihlerini ortaya koyar. Önümüzdeki günlerde Mecliste oylanacak bütçeyi bu haliyle kabul etmiyoruz. 2022 yılı bütçesinde adil bir vergi düzenini, adil bir gelir dağılımının hayata geçmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kripto para: Talih kimden yana?

SONRAKİ HABER

EMEP Çiğli: Asgari ücret orta oyununu bozmak için birleşelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa