04 Aralık 2021 17:42

Devrek’te şiir ve öykü ödülleri sahiplerini buldu 

Devrek Belediyesi 2021 Rüştü Onur Şiir ve Müfide Güzin Anadol Öykü Ödülleri sahiplerini buldu.

Fotoğraf: Devrek Belediyesi

Paylaş

Devrek Belediyesi 2021 Rüştü Onur Şiir ve Müfide Güzin Anadol Öykü Ödülleri sahiplerini buldu. Ödüller, Devrek Atatürk Kültür Merkezinde yapılan törenle sahiplerine takdim edildi. Bilal Çakıl “Buz Kanı” adlı eseriyle şiir dalında jüri özel ödülüne; Alp Eren Çiçek “Eyer Vurulmamış Atlar” adlı eseriyle öykü dalında birinciliğe değer görüldü. Nafia Altınok “Yağmurlu Gecenin Konuğu” adlı eseriyle öykü dalında jüri özel ödülünü kazandı. 

Ödül sahiplerini kutlayan Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, yaptığı konuşmada her zaman sanat ve sanatçının yanında olduklarını belirtti. Devrek Belediyesi olarak bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Bozkurt, “Bilindiği gibi şehirler, şair ve yazarlarıyla anılır ve yaşar. İşte Rüştü Onur ve Müfide Güzin Anadol da ilçemizin yüz akı sanatçıları ve değerleri. Onların eserlerini yaşatmak, kalıcı kılmak ve Türk edebiyatına yeni isimler kazandırılması amacıyla bu yıl ilkini düzenlediğimiz şiir ve öykü yarışmamıza ülkemizin dört bir yanından birbirinden güzel eserlerle katılım oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi. 

Törende, Zonguldaklı şairler, Rüştü Onur, Muzaffer Tayyip Uslu ve Kemal Uluser’in şiirlerinin seslendirildiği şiir konseri yer aldı. TSM Koro Şefi Levent Özger ve Yazar Fahri Bozbaş’ın yönetiminde Grup Kömür Karası’nın verdiği şiir konseri büyük beğeni topladı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadın eğitim emekçileri toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ilerlemelerini engellediğini düşünüyor

SONRAKİ HABER

Sakarya Emek ve Demokrasi Bileşenleri: Emekten yana halktan yana bir bütçe talep ediyoruz! 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa