05 Aralık 2021 04:34

Gölköy’de HES'e karşı açılan davada bilirkişi "Kamu yararı yok"

Ordu Gölköy'de Kardelen HES için yapılmak istenen imar değişikliğine karşı açılan davada bilirkişi raporu açıklandı. Raporda imar değişikliğinde ve HES yapımında kamu yararı olmadığı vurgulandı.

Fotoğraf: ORÇEV

Paylaş

Ordu'nun Gölköy ilçesinde Kardelen HES için yapılmak istenen imar değişikliğine karşı açılan davada bilirkişi raporu açıklandı. Raporda imar değişikliğinde ve HES yapımında kamu yararı olmadığı vurgusu öne çıktı.

Gölköy, Çatak, Çetilli mahallelerini kapsayan Kardelen HES için yapılmak istenen imar değişikliğine karşı Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) ve yurttaşlar dava açtı. Ordu İdare Mahkemesinde açılan davada, yerinde incelemelerini yapan bilirkişi heyeti, görüşlerini raporlaştırıp mahkemeye sundu.

ORÇEV, sunulan raporun halkın lehine olduğunu belirterek "Heyetle birlikte yerinde incelemeye bizler de katıldık. Halk kitlesel katılımla itirazlarını dile getirdi. İddialarımız bilirkişi heyeti tarafından dinlendi. Hazırlanan rapor lehimize çıktı. Mahkeme de bilirkişi görüşünü dikkate alacak diye düşünüyoruz" dedi.

ORÇEV'in açıklamasına göre, 10 madde halinde yazılan raporun tüm maddelerinde uygunsuzluk vurgulandı. İletim tünellerinin planda yeterli gösterilmediğinin altı çizildi. Raporun sonuç bölümünde "Dava konusu Kardelen Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı Değişikliği ile 171000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı Değişikliğinin şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yarına uygun olmadığı görüş ve kanaatine varılmıştır" denildi.

Bilirkişi raporu sonrası mahkemenin duruşma günü vermesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD’de Omikron varyantının tespit edildiği eyalet sayısı 12’ye çıktı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da bazı fırıncılar ekmeği hem 3 TL'ye çıkardı hem gramajı düşürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa