06 Aralık 2021 07:32

Erdoğan Katar’a gidiyor: Bugüne kadar 69 belge imzaladık, yeni anlaşmalar imzalayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar’a gidiyor. Yolculuk öncesi açıklamalarda bulunan Erdoğan, Katar ile yeni anlaşmalar imzalayacaklarını açıkladı.

Tayyip Erdoğan | Fotoğraf: DHA

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 7. Toplantısı'na katılmak üzere resmi ziyarette bulunacağı Katar'a gitmeden önce Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Erdoğan, "Yüksek Strateji Komitemizin 7'nci toplantısı için Katar'a Doha'ya hareket ediyoruz. Değerli kardeşim Şeyh Temim ile ikili ve heyetler arası olmak üzere son derce başarılı görüşmeler gerçekleştireceğiz. İkili ilişkilerimiz bundan sonra da inanıyorum ki son derce verimli şekilde devam edecek. Kardeşim Şeyh Temim'in ailesi ile de akşam bir yemeğimiz olacak, yarın da Stratejik Konsey Toplantımızı yapacağız" dedi.

“KATAR İLE BUGÜNE KADAR 69 BELGE İMZALADIK”

"Türk-Katar Savunma noktasında askerlerimizin orada bir üssü söz konusu” bilgisini veren Erdoğan, “Bu üssümüz ile oradaki çalışmalarımızı ayrıca yürüteceğiz. 2014 yılında stratejik komitenin ilk toplantıyı gerçekleştirmek için ilk adımı attık. Katar-Türkiye ilişkileri iki ülkenin tarihine, dostluğuna uygun şekilde günden güne güçlenmeye başlamıştır. Katar ile bugüne kadar askeri, ekonomik, kültürel olmak üzere 69 belge imzaladık. Yapılan anlaşmalar sayesinde işbirliğimizi daha da ilerilere taşıdık” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Türk iş adamlarına yönelik Katar'ın yaklaşımı alt ve üst yapıda çok çok yüksek rakamlardır. Bunların artarak devam edeceğine inancım tamdır. Türk iş adamlarına Katar'da verilen işlerin tutarı yaklaşık 15 milyar dolardır” dedi.

“Taliban yönetiminin Afganistan'da havalimanının Türkiye-Katar tarafından işletilmesini talep ediyorlar” diyen Erdoğan, “Bunun görüşmelerini Katar ile de yürütüyoruz, gündemimize aldık” şeklinde konuştu.

"STOKÇULUK YAPANLAR BEDELİNİ AĞIR ÖDER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "stokçuluk" ile ilgili de konuştu, "Şu anki cezai müeyyide çok düşük. Mehmet (Muş) Bey'e söyledim, hazırlıklarınızı yapın bu müeyyideyi onları rahatsız edici bir noktaya çıkaralım. Stokçuluk yapanlar bedelini ağır ödeyecekler. Çünkü vatandaşımıza hele hele gıdada bu tür zulmü yapanlara biz 'Buyur yoluna devam et' diyemeyiz" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul merkezli 14 ilde "FETÖ" operasyonu: 24 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Harry Potter 20. yıl özel bölümünün fragmanı paylaşıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa