06 Aralık 2021 11:23
Son Güncellenme Tarihi: 06 Aralık 2021 16:32

El Cezire'den "Sedat Peker, Birleşik Arap Emirlikleri'nde gözaltına alındı" iddiası ile ilgili düzeltme

Katar merkezli El Cezire, Sedat Peker'in gözaltına alındığını iddia ettiği yönündeki iddiayı ilgili makaleden çıkartıp düzeltme yayımladı.

Ekran görüntüsü: Sedat Peker/YouTube

Paylaş

Katar merkezli El Cezire Televizyonu'nun, Sedat Peker’in Birleşik Arap Emirlikleri’nde gözaltına alındığını iddia ettiği yönündeki haberlere ilişkin düzeltme yayımlandı. El Cezire, Peker'in gözaltına alındığı bilgisini doğrulayamadıkları için makaleden çıkardıklarını duyurdu.

TERCÜME YANLIŞLIĞI AÇIKLAMASI

El Cezire'den Sinem Köseoğlu Twitter'dan yaptığı paylaşımda " 'Lost in translation' dediğimiz tercüme yanlışlığı/kargaşası olmuş galiba" açıklaması yaptı.

El Cezire'den Sinem Köseoğlu Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"El Cezire'nin 'Sedat Peker'in tutuklandığı ve Türkiye'ye iade edileceği' şeklinde bir haberi, manşeti bulunmamaktadır. İnternet sitemizde yayınlanan bir haberde arkadaşımız 'Peker'in BAE tarafından tutuklandığı ve iade edileceği iddia edilmişti' şeklinde bir ifade kullanmıştır. 'Lost in translation' dediğimiz tercüme yanlışlığı/kargaşası olmuş galiba" notunu düşmüştü

İLGİLİ CÜMLE İLE İLGİLİ DÜZELTME YAYIMLANDI

Daha sonra El Cezire,  Sedat Peker'in Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) 'gözaltına alındığının belirtildiğini ve Türkiye'ye gönderilebileceğini' iddia ettiği haberine düzeltme yayımladı. Site tarafından yapılan düzeltmede "Bu makalenin bir önceki versiyonu Türk mafya lideri Sedat Peker'in BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığına ilişkin iddiaya yer veriyordu. Bu cümle Al Jazeera, bu iddiaları doğrulayamadığı için makaleden çıkarılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Analizin düzenlenmiş halinde ise şu ifadeler yer aldı:

"Abu Dhabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın geçen ay Ankara'da Erdoğan'la görüştüğünde milyarlarca dolarlık yatırım anlaşmalarının da aralarında bulunduğu birden fazla anlaşma imzalamalarıyla ufukta bir çözülme görüldü.

İki ülke arasında ilişkilerin ısındığına ilişkin başka işaretler de var. Suriye'deki terör gruplarını finanse etme suçlamasıyla 2018'den bu yana BAE'de tutuklu olan Türk iş adamı Mehmet Ali Öztürk, serbest bırakıldı ve Türkiye'ye döndü. Dubai'den paylaştığı, üst düzey Türk yetkililerle ilgili skandal suçlamaların yer aldığı sansasyonel videoları paylaşan mafya lideri Sedat Peker sessizliğe büründü ve Türkiye'ye iade edilebileceği belirtiliyor." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yazar Osman Balcıgil: ’68 gençlik hareketi için ‘Bir umut eylemi’ diyebiliriz

SONRAKİ HABER

Antep’te işçiler insanca yaşanacak bir asgari ücret için meydanlara çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa